BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'den zorunlu karşılık hamlesi----

Çin'den zorunlu karşılık hamlesi

Çin'den zorunlu karşılık hamlesi
25 Haziran 2018 - 10:22 www.finansgundem.com

Çin, şirketleri desteklemek için zorunlu karşılıkları indirdi. Çin Merkez Bankası, bazı bankalar için zorunlu karşılıkları 0,5 puan düşürdü

Çin Merkez Bankası bazı bankalar için zorunlu karşılık oranlarını indirerek 700 milyar yuan (108 milyar dolar) likiditeyi serbest bıraktı. Bankanın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre bazı bankalar için zorunlu karşılıklar 5 Temmuz’da 0,5 puan indirilecek.

Geçen hafta toplanan kabine, bazı bankalar için zorunlu karşılıkların indirilmesi dahil para politikası araçlarını kullanacaklarını ve daha küçük şirketlere kredi arzının artırılacağını söylemişti. Pazar günkü indirim muhtemelen son olmayacak. Analistler, bankanın yavaşlayan ekonomiyle başa çıkmak ve gölge bankacılığın etkisini dengelemek için para politikasında daha fazla gevşeme bekliyor.

"PBOC nötr duruşunu yinelemesine rağmen, bu adım büyümedeki zayıflık ve ticaret savaşı ortamında genişlemeci bir adım" diyen Societe General Ekonomisti Wei Yao, rezerv oranlarında daha fazla kesinti ve yılın ikinci yarısında daha düşük faiz koridoru bekliyor.

Yuan pazartesi günkü işlemlerde değer kaybetmeye devam ediyor. Yılbaşından bu yana yüzde 19 değer kaybıyla ayı piyasasının eşiğinde olan Shanghai Endeksi yatay seyrediyor.

Merkez Bankası’na göre atılan adım küçük ölçekli şirketleri destekleme ve borç/özsermaye swap programını destekleme amacını taşıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)