BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'den İran'la 1.5 milyar dolarlık anlaşma----

Çin'den İran'la 1.5 milyar dolarlık anlaşma

Çin'den İran'la 1.5 milyar dolarlık anlaşma
25 Temmuz 2017 - 14:21 www.finansgundem.com

Çin, İran'la Tahran'dan doğu şehri Meşhed'e uzanan 1.5 milyar dolarlık bir krediyle 926 km'lik bir demiryolunun elektrifikasyonunu finanse etmek üzere bir sözleşme imzaladı

İranlı yayın organı financialtribune'de yer alan habere göre, Tahran'da imzalanan anlaşmaya göre, elektriklendirme projesi, Çin Ulusal Makine İthalat ve İhracat Şirketi (CMC olarak da bilinir) tarafından gerçekleştirilecek.

China General Technology Group'un bir yan kuruluşu olan CMC, ulaşım altyapısı, endüstriyel tesisler ve enerji santrallerinde uluslararası bir mühendislik müteahhidi. 2014 yılında şirket, China Railway Construction Corporation Limited ve Türk şirketleri ile birlikte Ankara-İstanbul hızlı tren demiryolunu kurdu.

İran'ın yollar ve kentsel kalkınma yardımcısı bakanı Asghar Fakhrieh-Kashan, projenin 2.2 milyar eurluk değerinde olduğunu ve bu değerin üçte ikisinin Çin hükümeti tarafından çok düşük bir faiz oranı ile finanse edileceğini söyledi. Geriye kalan üçte ikisi, Çinli sigorta şirketi Sinosure (Çin İhracat ve Kredi Sigorta Şirketi) tarafından karşılanacak. İran'ın MAPNA Grubu projenin ana yerel taşeronu durumunda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)