BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'den Bitcoin uyarısı----

Çin'den Bitcoin uyarısı

Çin'den Bitcoin uyarısı
09 Şubat 2017 - 08:43 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası, Bitcoin borsalarını döviz piyasası kurallarına uymaları için uyardı

Çin Merkez Bankası, dijitay para birimi Bitcoin'in alım-satımının yapılabildiği platformları döviz piyasası ve kara para aklama kurallarına uymaları konusunda uyardı. Çin MB, kurallara uymayan Bitcoin borsalarının kapatılma riski ile karşı karşıya kalacaklarını ifade etti.

Yapılan yazılı açıklamada, Çin'de faaliyet gösteren 9 Bitcoin platformu ile dün bir toplantı yapıldığını ve kendilerine potansiyel yasal riskler ve diğer riskler konusunda hatırlatmalarda bulunulduğu ifade edildi.
Açıklamada, "Bitcoin borsaları devletin kara para aklamaya, döviz yönetimine dair düzenlemelerini ve diğer finansal yasaları ihlal etmemeliledr. Eğer bu düzenlemeleri ihlal ettiği tespit edilen bir borsa olur ise, sonuçları ciddi olur" denildi. Çin MB toplantısına, CHBTC, BtcTrade, HaoBTC, Yunbi, Yuanbao,
BTC100, Jubi, BitBays ve Dahonghuo katıldı. Ancak toplantıya, Çin MB tarafından Ocak ayında incelemeye alınan en büyük 3 Bitcoin işlem platformu davet edilmedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)