BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin ve Almanya ABD’ye karşı çelikte anlaştı!----

Çin ve Almanya ABD’ye karşı çelikte anlaştı!

Çin ve Almanya ABD’ye karşı çelikte anlaştı!
19 Mart 2018 - 10:50 www.finansgundem.com

Çin ve Almanya, ABD tarifelerinin ardından küresel çelik pazarındaki aşırı kapasite üzerinde çalışmak üzere el sıkıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, Alman lider ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in telefonda dünya çelik piyasasındaki fazla kapasite sorununu ele aldıklarını ve G20 'nin sanayileşmiş ülkeler grubu çerçevesinde sorunun çözümü üzerinde çalışma kararına vardıklarını bildirdi. Merkel ve Şi’nin ortak çalışma çağrısının ABD’nin çelik ve alüminyum ithalatına uyguladığı tarifeleri artırarak Avrupa ve Çinile gerginliğe yol açmasının hemen ardından gelmesi dikkat çekiyor.

Merkel’in sözcüsü Seibert konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “İki lider gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin altını çizdi. Her iki liderde ABD’nin yükselttiği çelik ve alüminyum tarifelerine karşı duruyor ve bu konuda stratejik ortaklıklarını derinleştirmeyi kabul ediyor” ifadelerini kullandı.

Seibert 2016 yılında, Çin’in Hangzhou kentinde gerçekleştirilen G20 Zirvesi’nde başlatılan oluşuma atıfta bulunarak, “Merkel ve Şi, çelik pazarındaki küresel kapasite sorununu ele aldı. Küresel pazardaki çelik kapasite fazlasıyla ilgili olan G20 Küresel Forumu çerçevesinde çözümlere yönelik çalışmalara devam etti. Bu bağlamda, ticaretle ilgili çok taraflı işbirliğinin önemini vurguladılar” dedi.

Merkel ve Cinping ayrıca küresel ticaret konusunda çok taraflı işbirliğinin öneminin altını çizdiler. Çin devlet haber ajansı Şinhua, Şi'nin Merkel'e yaptığı açıklamada, iki ülkenin "yeni tip uluslararası ilişkilerin savunucusu olması" gerektiğini yazdı. Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 19-20 Mart'ta düzenlenecek G20 Bakanlar Toplantısı'nda Türkiye'yi Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek temsil ediyor. (Aydın Şahinalp/Dünya)

Çelik sektöründen ABD'ye muafiyet çağrısı

 

AB'den Donald Trump'a çelik tepkisi

 

ABD'nin alüminyum ve çelik vergisinde flaş gelişme

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR19 Mart 2018 11:27

    tüm ülkeler abd ye karşı anlaşta abd altına sıcar.böyle kaba, yobaz, şımarık bir başkan daha gelmemiştir.22 yüzyılın firavunu bu adam.