BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin şirketlerini güçlendirmek için harekete geçti----

Çin şirketlerini güçlendirmek için harekete geçti

Çin şirketlerini güçlendirmek için harekete geçti
20 Haziran 2018 - 16:00 www.finansgundem.com

Çin küçük şirketlere destek için bankaların ZK oranlarında hedeflenen kesintileri ve başka politika araçlarını kullanacak

Çin'in, küçük şirketlere kredi desteğini artırmak ve ekonomik büyümeyi istikrarlı şekilde 
sürdürmek için bankaların zorunlu karşılık (ZK) oranlarında hedeflenen kesintileri ve diğer politika araçlarını kullanacağı açıklandı. 
Çin'de büyümenin Mayıs ayında beklentilerin altında kalmasının ardından, Washington ile ticaret savaşı çıkacağı endişeleri, dünyanın ikinci büyük ekonomisinin görünümüne ilişkin endişeleri artırdı. 
Çin Devlet radyosunda yer alan habere göre kabine açıklamasında, "Küçük ve mikro şirketlere kredi sağlama kapasitesini geliştirmek için hedeflenen ZK kesintileri ve diğer para politikası araçlarını kullanacağız" denildi. Küçük işletmelere daha fazla kredi verebilmek ve finansman maliyetlerini düşürmek için reeskont kotalarını yükseltmek ve yeniden borçlanma oranlarını düşürmek gibi tedbirler de alınacak. 
Habere göre 1 Eylül'den 2020 sonuna kadar, koşullara uygun küçük işletmeler ve haneler için 5 milyon yuana (772,546 dolar) kadar faiz geliri katma değer vergisinden muaf tutulacak. 
Kabine açıklamasında ayrıca, Çin'in ekonomik büyümeyi makul bir seviyede tutabilmek amacıyla likiditede istikrarı sürdürebilmek için ihtiyatlı ve nötr para politikasına bağlı kalınacağı da belirtti. Çin merkez bankası (PBOC) dün bankaların zorunlu karşılık (ZK) oranlarının, ülkenin finans kuruluşları üzerindeki mali yükü hafifletecek şekilde azaltılması gerektiğini söylemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)