BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin Merkez Bankası'na büyük yetki----

Çin Merkez Bankası'na büyük yetki

Çin Merkez Bankası'na büyük yetki
17 Temmuz 2017 - 15:13 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası, ülkedeki finansal sistemin gözetiminde daha büyük rol alacak

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin Merkez Bankası'nın, makro ihtiyatlılıkla mücadelede ve finansal sistemdeki sistemik riski önlemede daha büyük bir rol üstleneceğini açıkladı. Reuters'de yer alan habere göre Xi, Cumartesi günü sona eren beş yıllık bir hükümet çalışma toplantısında ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Xi, beşinci Ulusal Finansal İş Konferansı'nda finansal güvenliğin hayati bir parçası olduğunun altını çizerken, Çin Komünist Partisi'nin finans sektöründeki liderliğinin de güçlendileceğini söyledi. Habere göre, yeni dönemde Mali İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nin Devlet Konseyi ya da kabinenin altında kurulacağı belirtildi. Komitede, Çin Halk Bankası'nın (PBOC) rolünün de güçlendirileceği ifade edilirken, bu konuda detaylar verilmedi.

Haberde, düzenleyicilerin, Çin'in karmaşık finansal sektörünün farklı bölümlerini denetlediğine işaret edilirken, tekil düzenleyici konusunun tam olarak resmedilmediği ifade edildi.

Haberde yetkililerin, fonları gizlice riskli finansal ürünlere yönlendiren piyasa manipülatörlerini yakalama görevinin zor olduğuna da dikkat çekildi.
Öte yandan Çin Sigorta Düzenleme Komisyonu (CIRC), bu yılın başlarında Foresea Life başkanını sigorta şirketlerinden sigorta fonları kullanım kurallarının ihlali gerekçesiyle 10 yıl yasakladı. CIRC, ayrıca, düzensiz yatırım faaliyetleri yapan sigorta şirketi Evergrande Life'ın hisse ticareti faaliyetlerini bir yıl boyunca kısıtladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)