BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÇin finans sektörü düzenleyicisinin başkanı Guo Shuqing oldu----

Çin finans sektörü düzenleyicisinin başkanı Guo Shuqing oldu

Çin finans sektörü düzenleyicisinin başkanı Guo Shuqing oldu
22 Mart 2018 - 12:14 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, Guo Shuqing'i, bankacılık ve sigorta sektörleri için yeni oluşturulmuş düzenleyicinin başı olarak seçti

Caixin'de yer alan habere göre, Guo, geçen hafta parlamento tarafından onaylanan daha geniş bir hükümet değişikliğinin bir parçası olarak Çin Sigorta Düzenleme Komisyonu ile birleştirilen Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu'nun başkanıydı.

61 yaşındaki Guo, sadece Çin'in en deneyimli finansal hizmet profesyonellerinden biri olarak görülmekle kalmayıp, aynı zamanda, Çin bürokratları arasında agresif adımlar atmaya istekli, reformcu bir politika yapıcı olarak öne çıkıyor. Çin'in yıllık meclis toplantısı sırasında beklendiği gibi Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu (CBRC) ve Çin Sigorta Düzenleme Komisyonu (CIRC)'nin birleştirilmesi kararı alınmıştı.

Yeni birleştirilmiş kurumun doğrudan Merkez Konseyi'ne rapor vereceği, ancak Merkez Bankası'nın daha büyük bir rol üstlenmesi nedeniyle CBRC ve CIRC'nin önemli yasaları ve düzenlemeleri Çin Halk Bankası'na (PBOC) devredildiği belirtildi. Oxford Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olan Guo, daha önce de bir merkez bankası valisi yardımcısı, üst düzey döviz kuru düzenleyicisi ve Guizhou eyaletinin vali yardımcısı olarak görev yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)