BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin AB'ye soruşturma açtı----

Çin AB'ye soruşturma açtı

Çin AB'ye soruşturma açtı
23 Temmuz 2018 - 12:58 www.finansgundem.com

Çin, Avrupa Birliği ve Asya ülkelerinden ithal paslanmaz çelik ürünlerle ilgili damping soruşturması başlattı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Avrupa Birliği (AB), Güney Kore, Japonya ve Endonezya'dan ithal paslanmaz çelik ürünlerin piyasada kontrol sağlamak üzere olması gerekenden düşük fiyatlarla satıldığı şüphesiyle soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamada, soruşturma sonunda damping yapıldığı kanaatine varılması halinde ürünlere ilave gümrük vergisi getirilebileceği belirtildi.

Böylesi bir adımın, ABD ile karşılıklı tarife artışlarıyla ticaret savaşına girmiş görünen Çin'in, Amerika dışındaki en büyük ticari ortağı olan bu ülkelerle arasındaki güveni zedeleyebileceği değerlendiriliyor.

ABD ile Çin arasında bir ticaret savaşının başlangıcı olarak görülen gelişmeler, Trump yönetiminin 23 Mart'ta ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 ek gümrük vergisi getirmesiyle başlamıştı.

Ardından Washington yönetimi, Çin'in Amerikalı şirketlerin teknolojilerini ve fikri mülkiyetlerini ele geçirmeye yönelik usulsüz faaliyetleri gerekçesiyle 6 Temmuz'da Çin'den ithal edilen 34 milyar dolar değerindeki 800'den fazla ürüne yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulamaya başlamıştı.

Çin yönetimi, aynı gün ABD'nin ithal ürünlere yönelik mütekabil tarife artışlarının "anında yürürlüğe girdiğini" duyurmuştu. Trump yönetimi bunun üzerine Çin'in daha önceki tarife artışlarına karşılık vermesi halinde ilave gümrük tarifeleri getireceğini açıkladığı 200 milyar dolarlık Çin menşeli ürüne yüzde 10 ilave gümrük vergisi getirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)