BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin 20 milyar dolar yatırım yapacak----

Çin 20 milyar dolar yatırım yapacak

Çin 20 milyar dolar yatırım yapacak
19 Eylül 2014 - 19:31 www.finansgundem.com

Çin, 5 yılda Hindistan'a 20 milyar dolar yatırım yapacak

Çin, imzalanan ticaret anlaşması kapsamında Hindistan'a 5 yıl içinde 20 milyar dolar yatırım yapacak. 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 3 günlük Hindistan ziyaretinin son gününde Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile iki ülke arasındaki tarihi bir adım olarak yorumlanan ticaret anlaşmasını imzaladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Şi ile gazetecilere yaptığı açıklamada, ticaret anlaşmasının ekonomik anlamda iki ülke arasında yeni bir sayfanın açılmasının işareti olduğunu kaydetti.

Beş yıl içerisinde ekonomi ve ticaret alanlarını kapsayacak yatırımların olumlu yansımalarının olacağını dile getiren Modi, anlaşma kapsamında Hindistan'ın tren yolu yatırımlarının da artırılmasının amaçlandığını belirtti. 

Çin ve Hindistan arasındaki anlaşmaya göre, Çin, Gujarat ve Maharashtra eyaletlerinde iki büyük sanayi bölgesi kuracak, ayrıca beş yıl içinde 20 milyar dolar yatırım yapacak.

Çin'in taahhüt ettiği  20 milyar dolarlık yatırımın Japonya'nın aynı süre içindeki 35 milyar dolarlık yatırım planından daha az olmasına rağmen, Hindistan, Bangladeş, Çin ve Myanmar arasındaki ticaret bağlarını güçlendirecek ''Güney İpek Yolunu''nun yeniden hayata geçirilmesi konusunda heyecanlı. 

İki ülke sivil nükleer enerji işbirliği konusunda da anlaşmaya varırken, Çin, Hint ilaç ve tarım firmalarının iç pazarında üretim yapmasına izin verecek. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in ziyaretinde, iki ülke arasında zaman zaman gerginliklere neden olan sınır tartışmaları da ele alındı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)