BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇimsa yeni ürünlerini tanıttı----

Çimsa yeni ürünlerini tanıttı

Çimsa yeni ürünlerini tanıttı
23 Ocak 2017 - 16:46 www.finansgundem.com

Çimsa, World of Concrete 2017’de ABD pazarına özel yeni ürünlerini tanıttı

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 1975 yılından beri düzenlenen, alanında en yoğun katılımcı ve ziyaretçi oranına sahip, yapı sektörünün öncü firmalarının katıldığı Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı WOC 2017'ye katıldı.

Çimsa, “Formülün Adı” çatısı altında ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosunda özel ürün tiplerini fuarda inşaat sektörünün önde gelen kullanıcılarına tanıtma fırsatı elde etti. Dünyanın dört bir yanından sektörün yenilikçi ürünleri, inşaat makineleri, inşaat ekipmanları, güvenlik eğitim kursları, yeni teknolojileri ve sınırsız network fırsatlarını kitlelerle buluşturan fuarda Çimsa’nın Rego, Refro, Resisto, Recipro, Crafta, Motiva ve Super White markaları altında pazara sunduğu yenilikçi ürün aileleri büyük ilgi gördü.

Çimento ve yapı malzemeleri sektöründe 45 yıldır çalışmalarıyla fark yaratan Çimsa, fuara Ar-Ge ve Beyaz Çimento Satış ve Pazarlama kadrosu ile katıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta Çimsa yetkilileri, markalarını tek tek tanıtma fırsatı yakaladı.

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay; “Çimsa olarak geniş lojistik ağımızla dünyanın 7 kıtasında 60'dan fazla ülkenin beyaz çimento ihtiyacını karşılıyoruz. Uluslararası pazarlarda üstün kalitesi ile tanınan ürünlerimiz yoğun talep görüyor.” dedi. Bu yoğun talebi karşılamak için Eskişehir yatırımını gündeme aldıklarını belirten Özhatay, bu yatırımın 55 milyon dolar seviyesinde olduğunu ve 2017'nin ikinci çeyreğinde tamamlanacağını belirtti. “Bu yatırımla Çimsa'nın beyaz çimento üretim kapasitesi 1.2 milyon tondan 1.6 milyon tona ulaşacaktır. Tüm dünyada beyaz çimento üretiminin 25 milyon ton, denizaşırı ticaretinin ise 5 milyon ton olduğunu düşünürsek, Eskişehir yatırımımızla arttıracağımız beyaz çimento kapasitemiz ile global pazarda oldukça önemli bir konuma sahip olacağız. Çimsa olarak ürettiğimiz beyaz çimentonun yüzde 75'ini ihraç ederek, uluslararası ticarette en yüksek pazar payına sahibiz. Bu konumumuzu yurtiçi ve yurtdışı yatırımlar ile güçlendireceğiz. Türkiye’de üretim yapıp ihracat yapmanın ötesinde yurtdışındaki yapılanmamız ile toplam 7 terminalimizden de müşterimize istediği zamanda istediği ürünü temin edebilmekteyiz. Terminal yapılanmamızın olmadığı pazarlarda ise en etkin lojistik kanallarını kullanarak müşterilerimize ürün ve hizmetlerimizi eksiksiz ve zamanında sunuyoruz.”

ÇİMSA’DA İNOVASYON VE ÖZEL ÜRÜNLER

* Beyaz çimentoda dünya lideri olan Çimsa, sektörde bir ilki gerçekleştirerek 2000 yılında Mersin’de, “İnovasyon Üssü” olarak adlandırılan Türkiye’nin ilk ve tek Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kurmuştur.

* Kuruluşundan itibaren Mersin’de hizmet veren Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde, katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik özel ürünler geliştirilmektedir.

* Çimsa‘nın ürünleri dünyanın dört bir yanında geleceğin inşasında kullanılmaktadır. Operasyonel yetkinliğinin yanı sıra, sahip olduğu çevreci yaklaşım ve sürdürülebilirlik odaklı yatırımları sayesinde Çimsa, sektörde öncü rolünü güçlendirmektedir.

* Çimsa, sektöre örnek oluşturan Ar-ge gücü ile Türkiye’nin tek kalsiyum alüminat çimentosu üreticisidir.

* «Formülün Adı» çatısı altında yapılan çalışmalar neticesinde Çimsa, iş ortaklarının reçetelerine en uygun çözümleri geliştirmektedir. Çimsa’yı «Formülün Adı» yapan değerler; Performans, Çeşitlilik, 7/24 Çözüm, Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik’tir.

* Çimsa, «Formülün Adı» konseptinde beyaz çimento ve özel ürünlerini üç ana aile altında gruplandırmaktadır: Çimsa Süper Beyaz, Çimsa Aluminates ve Çimsa Beyaz Beton çözümleri. Bu ailelerin altında da ihtiyaca özel çözümler sunan yeni ürünler geliştirildi:

o Çimsa’nın Aluminates ailesi altındaki ilk ürünü yapı kimyasalları uygulamalarına özel olarak geliştirilen RECIPRO’dur. Aynı aile altındaki ikinci ürünü ise refrakter uygulamalarına özel sunulan REFRO’dur.

o RESISTO serisi ise Çimsa Aluminates ailesi altındaki üçüncü çimento ürünü olmakta ve teknik beton uygulamalarında kullanılmaktadır.

o Çimsa Aluminates ailesi altındaki 4. ve son seri olan REGO ise yüksek durabilite istenen yapı kimyasalları uygulamalarına özel geliştirilmiştir.

o Çimsa’nın yapı kimyasalları uygulamalarına özel olarak Süper Beyaz ailesi altında geliştirdiği ilk seri MOTIVA’dır.

o Süper Beyaz ailesi altında yer alan ve harç uygulamalarında kullanılan bir diğer çimento ürünü ise CRAFTA’dır.

o Kendini ve Havayı Temizleyen Çimento; NONA ve Anti-bakteriyel Çimento; CEMENTHA markaları da Çimsa’nın inovatif çimento ürün portföyünde yer almaktadır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)