BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCımbızla ATM soyan şüpheli yakalandı----

Cımbızla ATM soyan şüpheli yakalandı

Cımbızla ATM soyan şüpheli yakalandı
30 Kasım 2018 - 21:25 www.finansgundem.com

Ankara'da geçen hafta aralarında kamu bankalarının da bulunduğu 500'den fazla banka ATM'sinden cımbızla para çalınması olayının ayrıntıları belli oldu

Ankara'da kamu bankalarının da aralarında bulunduğu banka ATM'lerinden cımbızla çalınan paralarla ilgili ayrıntılar belli oldu. Milliyet'te yer alan habere göre, şüpheli Murat A.'nın elektronik ve müzik sistemleri üzerine iş yerinin bulunduğunu tespit eden polis ekipleri, şüphelinin rahat tavırları karşısında ise şaşkına döndü. Murat A., aynı bölgede 75 defa cımbızla ATM'leri soyarken, ne güvenlik kamerasına aldırış etti ne de yakalanmamak için kıyafetini değiştirdi. 

Vatandaş şikayet etti bankalar uyandı

Murat A.'nın cımbızla para çaldığı ATM'ler, hırsızlık olayının ardından bozuldu. ATM'lerin hırsızlık nedeniyle bozulduğunu fark edemeyen bankalar, ATM'leri tamir ettirdikden sonra tekrar kullanıma açtı. Murat A., tamir edilen ATM'lere tekrar gelerek çok sayıda parayı cımbızla çekti aldı. Bu olayı birçok ATM'de tekrarlayan Murat A.'yı vatandaşın şikayeti ele verdi. ATM'den yatırdıkları paraların hesaplarına geçmediğini vatandaşlar bankalara bildirdi. Bunun üzerine güvenlik kamerasını inceleyen bankalar, polise başvurdu.

İşletme bölümü mezunu işletmeci hırsız

Güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, Murat A.'nın kendisine ait bankamatik kartıyla para yatırma yöntemine başvurduğunu, bu esnada para yatırmak için ATM'nin açılan haznesinden kendi kurduğu düzenekle cımbızla paraları çekip cebine attığı ortaya çıktı. Vatandaşın hesaplarına geçmeden cımbızla şühelinin cebine giren paralarla ilgili bankaların zararı kendi kasasından karşıladığı öğrenildi. Bu arada şüphelinin açıköğretimden işletme bölümü mezunu olduğu ve hırsızlık yaptığı bölgede 10 yıldır müzik ve elektronik üzerine iş yeri bulunduğu bildirildi. 

"Bankamatikte ne kadar para varsa aldım"

Polisin çöpçü kılığına girerek ATM'den para çekerken şuçüstü yakaladığı şüphelinin ifadesinde, "Yaklaşık olarak 1,5 ay önce bir banka ATM'sinin para yatırma bölümünde para kaldığını gördüm. Bu parayı alarak bu işe başladım. İki üç günde bir dışarı çıkarak ATM'lere giderek kendime ait bankamatik kartımı ATM'ye soktum. İlk önce para yatırma tuşuna basarak para yatırma haznesinin kapağını açtıktan sonra ne kadar para varsa aldım. Maddi sıkıntı içerisindeyim. İş yerim ve evim kira olduğu için bir çıkmaza girdim ve bu yola başvurdum" dediği öğrenildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)