BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'li Özel'den flaş dolar tahmini----

CHP'li Özel'den flaş dolar tahmini

CHP'li Özel'den flaş dolar tahmini
13 Nisan 2018 - 17:05 www.finansgundem.com

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Bugün dolar 4 lira 20 kuruş'a dayandı. OHAL kalksın, 1 ay içinde dolar 3 buçuğun altına iniyor. Euro 5 lirayı geçti. OHAL kalksın 4 lira 30 kuruşun altına iniyor." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye'de doların, faizlerin ve avronun yükselmesinin sebebinin olağanüstü halden (OHAL) kaynaklandığını iddia etti.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde esnaf odalarını ziyaret eden Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, dövizdeki yükselmenin piyasalara duyulan güvensizlikten kaynaklandığını savundu.

"Bugün Türkiye'de dolar yükseliyorsa, faiz yükseliyorsa, avro yükseliyorsa bunun bir tane sebebi var, piyasalarda güven yok." diyen Özel, "Bugün dolar 4 lira 20 kuruşa dayandı. OHAL kalksın, 1 ay içinde dolar 3 buçuğun altına iniyor. Euro 5 lirayı geçti. OHAL kalksın 4 lira 30 kuruşun altına iniyor. Bugün faizler brüt olarak yüzde 20'leri zorluyor. OHAL kalksın, 3-4 ay içinde yeninden yüzde 10'a yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.

Özel, OHAL'i protesto etmek için pazartesi günü oturma eylemi başlatacaklarını sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şakir14 Nisan 2018 00:43

    Ohali teröristlerin daha rahat hareket etmesîni engellîyor.

  • turan13 Nisan 2018 22:29

    Ekonomi aslında çok iyi demek istiyor gibi...bence ne dediğinin farkında değil. Eğer chp bu mantalitede ise akp ile arasında fark yok demektir...