BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'den işsizlik açıklaması----

CHP'den işsizlik açıklaması

CHP'den işsizlik açıklaması
17 Eylül 2018 - 20:02 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "İnşaat ve tarımdaki göstergeler işsizliğin daha da artacağına işaret ediyor." görüşünü savundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, yazılı açıklamasında, TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre resmi işsizliğin yüzde 10,16 seviyelerinde bulunduğunu belirtti.

Gençlerde işsizlik oranının yüzde 19,4, tarım dışı genç işsizlik oranının ise yüzde 22 olduğuna dikkati çeken Erdoğdu, toplam 1 milyon 48 bin gencin iş aradığını, rakamların ekonomide ciddi bir yavaşlamaya işaret ettiğini vurguladı.

Erdoğdu, sadece Türk Lirası'nın değer kaybetmesinin, faiz yükselmesinin değil enflasyon ve işsizlik rakamlarının da Türkiye'nin stagflasyon tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu gösterdiğini savunan savunarak, şunları kaydetti:

"İnşaat ve tarımdaki göstergeler ise işsizliğin daha da artacağına işarete ediyor. Çalışanlar şimdi eldeki işi kaybetme riski ile de karşı karşıya. Özellikle asgari ücretlilerin istihdam edildiği inşaat, tarım, turizm ve öteki hizmet dallarında büyüme hızla düşüyor."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)