BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCHP'nin vaatleri Merkez'e para bastırır----

CHP'nin vaatleri Merkez'e para bastırır

CHP'nin vaatleri Merkez'e para bastırır
22 Mayıs 2015 - 10:33 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldığı canlı yayında CHP'nin seçim vaatlerini değerlendirdi ve gerçekçi bulmadığını açıkladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Diyarbakır'da NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtladı.

Babacan, istikrar ve güvenin herşeyin başı olduğunu belirterek uzun vadeli yatırımların da istikrardan olumlu etkilendiğini söyledi. Babacan, çözüm sürecinin sanayi yatırımına olumlu etkisinin açıkça görüldüğünü ve verilen teşviklerin sadece bir vesile olduğunu belirterek bölgedeki istikrar ve güvenliğin en önemli konu olduğunu söyledi.

Babacan, gelişmiş ve gelişen ülkelerde henüz net bir toparlanma olmadığını belirterek "Kurlarda, emtialarda Fed etkisi çok yüksek, jeopolitik riskler de yükseldi. Seçimde siyasi istikrarın korunması çok önemli, bu olmazsa olmaz bir hale geldi. Ekonomi taahhütlerimiz belli, yapısal reformlar belli, yapısal reformların güçlü bir iradeyle uygulanması gerekiyor." dedi.

KAYNAĞA DAYANMAYAN VAATLER MB'YE PARA BASTIRIR

Başbakan Yardımcısı, partilerin seçim vaatlerini değerlendirirken, gerçek anlamda bir kaynağa dayanmayan vaatlerin MB'ye para bastıracağını söyledi.

Babacan, MB para basmak durumunda kalırsa yüksek enflasyon olacağını iade etti ve "Biz bu vaatleri gerçekçi bulmuyoruz" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun dün açıkladığı Megakent Projesi'ni de değerlendiren Babacan "Açıklanan proje hayal ürünü. Projenin yeri bile tam belli değil. Ben dinledim ve bu projeyi anlamadım. Seçim öncesi bir atmosfer oluşturulmaya çalışılıyor" şeklinde konuştu.

Babacan, bu yılın tümüne bakıldığında seçim sonrası ekonomide daha hızlı bir tablo görüleceğini belirterek "Yılın ikinci yarısı ilk yarıdaki yavaş tobloyu da toparlayacak şekilde hızlı geçecek. Seçimden sonra tekrar AKP Hükümeti kurulursa büyüme ikinci yarıda ilk yarıdaki yavaş tabloyu telafi ederek toparlanacak. Bu yıl için yüzde 4'lük büyüme hedefimiz hala geçerli. Gerçekçi bir hedef." dedi.

Gıda enflasyonu konusuna da değinen Babacan, gıda komitesinin önümüzdeki aylarda somut sonuçlar üretmeye başlacağını ifade etti.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)