BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP İş Bankası hisseleriyle ilgili harekete geçti----

CHP İş Bankası hisseleriyle ilgili harekete geçti

CHP İş Bankası hisseleriyle ilgili harekete geçti
19 Ekim 2018 - 08:53 www.finansgundem.com

İş Bankası hisseleriyle ilgili harekete geçen CHP, Meclis’te izlenecek yol, hukuk alanında yapılacak girişimler ve sahada yürütülecek planlamalarla ilgili üç ayrı çalışma grubu oluşturdu

Mustafa Kemal Atatürk'ten miras kalan İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devriyle ilgili Erdoğan'ın "Konuyu Meclis'e getirip, bu hisselerin Hazine'ye devrini sağlayacağız" sözlerinin ardından CHP, değişik olasılıklara karşı eylem planları hazırlamaya başladı.

Önceki günkü kapalı grup toplantısında, bu konunun yasalaşması durumunda CHP'nin kurucusunun vasiyetine sahip çıkamamış parti pozisyonuna düşeceği, bunun da CHP'nin itibarsızlaştırılması anlamına geleceği vurgulandı. 

Toplantıda CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devrine yönelik Meclis'e sunulacak bir düzenlemenin Türkiye'de mülkiyet hakkını tartışmaya açacağı ve bu durumun serbest piyasa ekonomisine de darbe anlamına geleceği, yalnızca CHP açısından değil, Türkiye'nin en büyük özel bankasına yönelik bir girişim olduğu da konuşuldu.

Tüm milletvekillerinin bu konuda kararlılık göstererek en sert muhalefeti yapması gerektiği vurgulandı.

İş Bankası'yla ilgili Meclis'te izlenecek yol, hukuk alanında yapılacak girişimler ve sahada yürütülecek planlamalarla ilgili üç ayrı çalışma grubu oluşturuldu. CHP'li milletvekilleri seçim bölgelerinde çalışmalar yürütürken partinin görüşünü anlatarak, kamuoyunun nabzını tutacak.(Mesut Hasan Benli/Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)