BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP ile İYİ Parti ittifakı tamam----

CHP ile İYİ Parti ittifakı tamam

CHP ile İYİ Parti ittifakı tamam
12 Aralık 2018 - 19:36 www.finansgundem.com

Ankara, İstanbul ve İzmir dahil 11 kentin adayı CHP'den; Denizli ve Balıkesir dahil 10 kentte ise adaylar İYİ Parti'den olacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP Genel Merkezi'nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile saat 20.00'de bir araya geldi. Akşener başkanlığındaki İYİ Parti heyetinde Cihan Paçacı, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu yer aldı. Heyeti CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kağan Salıcı ve Seyit Torun aşağıda karşıladı. Görüşme öncesi CHP ve İYİ Parti'nin uzlaşıya vardığı öğrenildi. Gelen ilk bilgilere göre Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Aydın, Muğla, Tekirdağ, İzmir, Eskişehir'de CHP adayı desteklenecek. Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep ise İYİ Parti'de olacak. İki lider görüşme sonrası açıklama yaptı.

NELER YAŞANDI?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, ittifak görüşmeleri çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir araya geleceğini söyledi.

Akşam saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, iki kez İYİ Parti'yi ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'dan oluşan heyetle görüştü.

Dervişoğlu, görüşmenin ardından heyeti uğurlarken gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her iki partinin genel başkanı, saat 20.00'de sayın Genel Başkanımızın CHP Genel Merkezi'ne ziyaretiyle bir araya gelecekler. O görüşmenin sonunda da kapsamlı bir açıklama yapacaklar." dedi. Dervişoğlu, gazetecilerin, "Olumlu sonuçlandığını söyleyebiliriz miyiz?" sorusuna, "İnşallah iyi olacak." yanıtını verdi.

LİDERLERDEN AÇIKLAMA

Yarım saatlik bir görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek ittifak konusunda son noktayı koydu.

"İŞBİRLİĞİ VE GÜÇ BİRLİĞİ"

Akşener, yaptığı açıklamada "İşbirliği ve güç birliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olacak olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamasında "Arkadaşlar yoğun bir mesai harcadılar. İşbirliği yapmanın zorluklarını tahmin edersiniz ama bizim gündemimizde her zaman olduğu gibi yine Türkiye var. Türkiye'nin demokrasisi var. İnsanların bizden beklentileri var. Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalaması lazım. Özel kişisel angajmanlara girmeden Türkiye'yi düşünerek vatandaşlarımızı düşünerek onların umutlarını büyüterek yolumuza devam ettik. Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli. Bir kış ortamındayız. Bir kış ortamındayız. İnşallah baharda Türkiye'de baharı yakalayacak. Huzur içinde umut içinde güzel bir Türkiye'yi yerel yönetimlerden başlayarak demokrasiyi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Güzel şeyler olacak demiştik. Biz kendimizi Türkiye'ye adamış olan iki genel başkanız. Bireysel hiçbir beklentimiz çıkarımız yok. Bütün mesele çocuklarımız daha güzel bir Türkiye'de yaşasınlar. Daha güzel okullara gitsinler. İşsizliğin olmadığı yoksulluğun olmadığı bir Türkiye yerelden başlayarak inşa etmek istiyoruz. " ifadesini kullandı.

İki lider basın mensuplarının ittifakın hangi çerçevede olduğu konusundaki sorularını ise cevaplamadı. (Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gs13 Aralık 2018 09:35

    CHP nin işi bitti maalesef... gündemi cumhurbaşkanı belirler, bunlar arkasından ona muhalefet eder, lafı başkan söyler, bunlar ancak evrak çıkarır sorar, ortada hiç ama hiçbir icraat yok.. İstanbul kartal belediyesi 30 yıldır aynı, çivi çakılmadı.. kusura bakmayın da size artık bişey yok bizden. hizmet sıfır.. ancak sempozyum yapın.

  • Onurcan13 Aralık 2018 05:04

    Kimse yanlış anlamasın geleceği kimse bilemez ama chp biraz saflık yapmış gibi geldi bana ankara İstanbul izmir üç büyük karşılığında diğer Balıkesir gibi orta ölçekli illeri iyi partiye vermiş.Buraya kadar iyi ama üç büyük şehri akp alırsa cıscıblak ortada kalacaklar.iyi parti bence daha karlı çıkacak.kişisel görüşüm.

  • Kamil13 Aralık 2018 04:58

    Bu kadar zam ve devalüasyondan sonra Akp büyük illeri kaybeder.

  • Hasan12 Aralık 2018 21:54

    Boşuna yorulmayın vatandaş size oy vermez.

  • ALAATTİN CAMGÖZ12 Aralık 2018 20:52

    AK PARTİNİN SİLİP ALDIĞI İLLERE İYİ PARTİ TALİP OLMUŞ.UMARIM DERSİNİ ALIR.

  • gobel6612 Aralık 2018 20:00

    Bir de böyle fantezi yapıp boylarının ölçüsünü alsınlar bakalım.