BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇeyrek altın üretimi eylül ayında patladı----

Çeyrek altın üretimi eylül ayında patladı

Çeyrek altın üretimi eylül ayında patladı
08 Ekim 2016 - 14:46 www.finansgundem.com

Darphane, eylülde geçen yılın aynı ayına göre 180 kat fazla çeyrek altın üretti.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, darphane eylül ayında 442 bin 250 adet, yani 775 bin 920,30 gram, çeyrek altın üretti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde darphanenin ürettiği çeyrek altın miktarı 2 bin 440 adet, yani 4 bin 280,90 gram, olarak gerçekleşmişti.

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ve Ramazan ayının düğün sezonuna denk gelmesiyle ertelenen düğünler eylül ayında çeyrek altında üretim patlaması yaşanmasına neden oldu. Geçen yıl eylül ayına göre 180 kat üretim artışı sağlanan çeyrekte bu yıl eylül sonu itibarıyla 3 milyon 672 bin 200 adetlik üretim yapıldı.

'Altın ve mücevhere dönüş süreci'

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, artışın nedeninin birçok etkene bağlı olabileceğini belirterek, "Ramazan ayı ve 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle ertelenen taleplerin piyasada karşılığını gördüğünü söylemek mümkün." dedi.

Eylül verilerinin, Ramazan ayında durgunlaşan, tam sezona başlangıç yaparken 15 Temmuz darbe girişimiyle şok yaşayan ekonomi piyasalarının ve Kapalıçarşı’da işlerin aslında normale dönmeye başladığını gösterdiğine işaret eden İşler, "Diğer yandan bu gelişmeyi şöyle okumak mümkün; dolar ve euroda ibre yukarı doğru olsa da gittikçe karmaşıklaşan, belirsiz hale gelen günümüz dünyasında ulusal para birimleri, artık tüketicilere çok da güvenilir gelmiyor. Yatırımcı, her zaman olduğu gibi tercihini yine güvenilir liman olan altından ve mücevherden yana kullanıyor. Paradan çıkış, altın ve mücevhere dönüş sürecini önümdeki süreçte daha da göreceğiz." diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)