BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCerablus'un ardından Çavuşoğlu'nun telefonları susmuyor----

Cerablus'un ardından Çavuşoğlu'nun telefonları susmuyor

Cerablus'un ardından Çavuşoğlu'nun telefonları susmuyor
26 Ağustos 2016 - 17:59 www.finansgundem.com

TSK'nın Cerablus bölgesinde düzenlediği askeri harekata paralel olarak Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yaklaşımındaki değişiklikler dikkat çekici hale geldi

Cerablus operasyonunun ardından üç gün içinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun telefonu, mevkidaşlarının aramaları nedeniyle susmadı. Hollanda dışişleri bakanının yanı sıra önümüzdeki günlerde AB'den üst düzey temsilciler Ankara'ya gelecek. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için G-20 zirvesinin yapılacağı Çin'e zirveden bir gün önce gidecek.

Türkiye, FETÖ'nün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından batılı ülkelerin tutumu nedeniyle hayal kırıklığı yaşamıştı. ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Ankara ziyareti ve çarşamba günü Suriye içindeki Cerablus bölgesinde başlatılan askeri harekata paralel olarak batılı ülkelerin tutumundaki değişiklikler dikkat çekici hale geldi.

ÇAVUŞOĞLU'NUN TELEFONU SUSMADI

Milliyet'in diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Cerablus harekatının ardından çok sayıda ülkenin dışişleri bakanı, Çavuşoğlu'nu telefonla aradı. Cerablus harekatının başladığı 24 Ağustos çarşamba gününün gecesi İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manual Garcia Margallo ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Çavuşoğlu'nun telefonla aradı. İki dışişleri bakanı da, Cerablus operasyonu konusunda ülkelerinin desteklerini ifade etti. İspanya Dışişleri Bakanı ile ziyaret takvimi üzerinde duruldu.

Operasyonun ikinci günü Çavuşoğlu'nu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry telefonla aradı. Çavuşoğlu'nu bugün arayan önemli isim ise Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault oldu. Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör saldırıları nedeniyle taziyelerini iletti ve teröre karşı mücadelede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

Çavuşoğlu'nu, bugün arayan diğer isim ise Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Poposki oldu.

HOLLANDA'DAN DAYANIŞMA ZİYARETİ

Son günlerde Avrupa ülkelerinden Ankara'ya ziyaretler de dikkat çekici hale geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ve Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszcykowski,

dün Ankara Palas'ta düzenlenen "Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı"nda bir araya geldi. Toplantı, FETÖ darbe girişiminin ardından Romanya ve Polonya'nın Türk demokrasisine desteğini göstermek için özellikle Ankara'da yapıldı.

AB Dönem Başkanı sıfatıyla Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak da, dün Ankara'ya ziyarette bulundu. Lajcak, Çavuşoğlu ile dün gece görüştü.

Estonya Dışişleri ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Marina Kaljurand da, çarşamba günü darbe girişiminin ardından desteğini göstermek için Ankara'ya geldi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri; dün Ankara'da temaslarda bulundu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, beraberinde bir heyetle, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Hollanda Hükümeti'nin Türkiye ile dayanışmasını göstermek üzere 28-29 Ağustos 2016 tarihlerinde Ankara'ya bir çalışma ziyaretinde bulunacak. Koenders, Meclis'e ziyarette bulunarak bombalanan bölümü de gezecek.

ERDOĞAN - MERKEL GÖRÜŞMESİ

Avrupa Komisyonu Üyesi Dimitris Avromopulos'un 1 Eylül'de, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise 9 Eylül'de Türkiye'ye gelecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için G-20 zirvesinin yapılacağı Çin'e zirveden bir gün önce gidecek. (Milliyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)