BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCerablus'a hava harekatı 25 PYD'li öldürüldü----

Cerablus'a hava harekatı 25 PYD'li öldürüldü

Cerablus'a hava harekatı 25 PYD'li öldürüldü
28 Ağustos 2016 - 14:06 www.finansgundem.com

TSK, Cerablus bölgesinde koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda 25 PKK/PYD üyesi teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus bölgesinde yürütülen "Fırat Kalkanı" harekatını destekleyen unsurlara ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik, koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda 25 PKK/PYD üyesi teröristin etkisiz hale getirildiği, terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 binanın imha edildiği bildirildi.

Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'ta bugün Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Ayrıca YPG'nin öncülüğündeki SDG'nin elindeki bazı köylerin kontrolü ÖSO'nun eline geçti. Askeri kaynaklar Cerablus'ta düzenlenen operasyonda terör örgütü 25 PKK/PYD üyesinin öldürüldüğünü belirtiyor. YPG'nin elindeki Amarne Köyü, ÖSO'nun eline geçti, çok sayıda mühimmatı da ele geçirdi. TSK'nın operasyon düzenlediği El Kusa köyü de YPG'den ÖSO'ya geçti. ÖSA birlikleri konvoy eşliğinde köye girdi.

İşte bugün bölgeden haberler:

17.00 KONVOYLA KÖYE GİRDİLER

ÖSO'ya bağlı birlikler, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus'un güneyinde yer alan Bir El-Kusa köyünü, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin elinden almıştı. ÖSO'cular köye araçlarla konvoy halinde girdi.

Cerablus'ta hava harekatı... 25 PYD'li öldürüldü

14: 25: GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Cerablus’a yönelik düzenlenen ’Fırat Kalkanı’ harekatına ilişkin açıklama yapıldı. Meşru müdafaa hakkı kapsamında düzenlenen harekatın devam ettiği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: 

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı’ devam etmektedir. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

Cerablus'ta hava harekatı... 25 PYD'li öldürüldü

El Kusa köyü bugün YPG'den ÖSO'ya geçti. ÖSO birlikleri köye konvoy eşliğinde girdi. 

ASKERİ KAYNAKLAR: HALKIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN...

Sputnik'in haberine göre, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG öncülüğündeki 'Cerablus Askeri Konseyi' hava bombardımanında sivillerin öldüğünü savundu. Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada ise Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, "bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği" bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DANIŞMANI PAYLAŞTI...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki bir hesap üzerinden Cerablus operasyonuyla ilgili bazı fotoğraflar paylaştı. Varank, "Cerablus’un güneyi Amarna’da Türk uçakları tarafından bombalanan terörist mevzi ve binalarından çıkan silahlar" ifadelerini kullandı.

Cerablus'ta hava harekatı... 25 PYD'li öldürüldü

Saat 13.45: ÖSO AÇIKLAMA YAPTI...

ÖSO'ya bağlı Nurettin Zengi grubunun komutanı Ahmet Genco, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların ardından Amarne köyünde kontrolü elinde tutan PYD mensuplarının etkisiz hale getirildiğini ve çok sayıda mühimmat ele geçirdiklerini bildirdi. Teröristlerin çatışmalar sırasında köydeki az sayıdaki sivil halkı "kalkan" olarak kullanmaya çalıştığını vurgulayan Genco, "Teröristleri etkisiz hale getirdik, sivil halkı kurtardık" diye konuştu. Örgütün elindeki Amarne köyünü alan ÖSO askerleri, teröristleri etkisiz hale getirdi, çok sayıda mühimmatı da ele geçirdi.  

Cerablus'ta hava harekatı... 25 PYD'li öldürüldü
Amerne köyünde ele geçirilen mühimmat

Saat 12.55: HEDEFTE MENBİÇ VAR

Cerablus'u ele geçiren Özgür Suriye Ordusu'nun çatısı altında savaşan muhalif gruplardan Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman, Reuters haber ajansına konuştu. Osman, Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin, Menbiç'i ele geçirmeyi hedeflediğini belirtti. Osman, Menbiç'teki YPG'lilerin bölgeyi terk etmediğini, aksine mevzilerini güçlendirdiğini; bu yüzden de muhalif güçlerin Menbiç'e doğru ilerlediğini söyledi. Osman, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki Menbiç'in "Allah izniyle birkaç gün içinde alınacağını" ifade etti. Türkiye ve ABD; YPG'ye, Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi için çağrı yapmıştı. YPG de bölgeden çekildiğini iddia etmişti. YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri, yaklaşık 2.5 ay süren çatışmalar sonucunda Menbiç'in kontrolünü IŞİD'den almıştı.

Cerablus'ta hava harekatı... 25 PYD'li öldürüldü

Amarne Köyü ÖSO'nun eline geçti. 

Saat 11.55: EN AZ İKİ KÖY EL DEĞİŞTİRDİ

Reuters'ın haberine göre; Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin öncülüğündeki SDG'nin elindeki iki köyün kontrolünün ÖSO'nun geçtiğini bildirdi. Örgüt, SDG'ye bağlı Cerablus Askeri Konseyi'ne mensup militanların El Amarne ve Ayn El Bayda köylerinden çekildiğini belirtti.

Cerablus'ta hava harekatı... 25 PYD'li öldürüldü

Reuters'a konuşan bir Suriyeli muhalif komutan, ÖSO'nun ayrıca Dabis köyünü de ele geçirdiğini ifade etti.

Saat 10.15: "TÜRK UÇAKLARI YPG'Yİ VURDU" İDDİASI

Ajansın haberine göre, Türk savaş uçakları ve topçuları Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedeflerini vurdu. Reuters, haberini, Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı. Reuters'a bilgi veren Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türk uçaklarının, Cerablus'un güneyindeki Menbiç kentinin kuzeyindeki bölgeleri vurduğunu belirtti. 

Suriye topraklarında ise IŞİD tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) kontrollü şekilde etkisiz hale getiriliyor. Bu sırada Cerablus'un bazı bölgelerinden zaman zaman yükselen dumanlar sınır hattından da görülüyor.

SABAH SEVKIYAT YAPILDI

İHA'nın haberine göre, yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'a 2 tank eşliğinde sınırdan içeri askeri mühimmat kamyonu ve ZPT'lerin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) giriş yaptığı görüldü.

Öte yandan gece boyunca Cerablus'un iç noktaları ve güneyindeki bazı hedefler tank ve obüslerle vuruldu.

Sabah erken saatlerde ise çatışma ve patlama sesleri Karkamış ilçesinden duyuldu.

Cerablus'ta hava harekatı... 25 PYD'li öldürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, sınırın Türkiye tarafında bekliyor. TSK personeli, zaman zaman devriye görevlerini de sürdürdü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)