BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCEO arya söylüyor şoför piyano çalıyor----

CEO arya söylüyor şoför piyano çalıyor

CEO arya söylüyor şoför piyano çalıyor
15 Ocak 2018 - 11:20 www.finansgundem.com

Denizbank GaleriDeniz'de misafir sanatçıların eserlerine de yer vermeye başladı

Denizbank'ın artık misafir sanatçılara da yer verdiği GaleriDeniz ilginç hikayelere de ev sahipliği yapıyor. Kadife Şahin'in Milliyet'teki yazısında yer alan bilgilere göre, bankanın bünyesinde yer alan İntertech AŞ’nin Genel Müdürü Ömer Uyar’ın şoförü Aydın Aydoğdu, sergideki piyanoda çaldığı eserlerle büyük ilgi uyandırdı. İşte Şahin'in o yazısı:

Denizbank, bugüne dek sadece kendi koleksiyonlarını sergilediği GaleriDeniz’de kısa bir süre önce misafir sanatçıların eserlerine de yer vermeye başladı.

GaleriDeniz’in ilk konuk sergisi olan Gl’onze’da, cam ve bronz sanatından örnekler izleyicilerin beğenisine sunuldu. Açılışında bulunamadığımız sergiyi görmek için hafta ortası ziyaret ettiğimiz Denizbank’ın Esentepe’deki genel müdürlük binasının birinci katında canlı klasik müzik çalındığını fark edince şaşkınlığımızı gizleyemedik.

‘Şopen’ istediler

Sergi katında bulunan piyanodan bütün binaya yayılan müziğin icracısının profesyonel bir piyanist olduğunu düşünerek kim olduğunu öğrenmeye çalıştık. Piyanodan ustaların eserlerinin notalarını bütün binaya aksettiren kişi bankanın bünyesinde yer alan İntertech AŞ’nin Genel Müdürü Ömer Uyar’ın şoförü Aydın Aydoğdu’ydu.

Banka yönetiminin izniyle piyanonun başına oturan Aydoğdu, 1977 Giresun doğumlu. Etiler Lisesi mezunu olan Aydoğdu’nun müziğe ilgisi çocuklukta başlamış. İlk müzik aletini orta okulda eline alan Aydın Aydoğdu, müziğin doğrudan yaşamının hedefi olamamasını şu cümlelerle ifade etti:

“Muhafazakar çevrede müzikle yaşam kazanmak çok doğal karşılanmıyordu. Oysa ben müzik konusunda yetenekliydim. Flütte de iyiydim piyanoda da. İlk orgumu eve halamın oğlu Kahraman Abi’nin orgu diyerek soktum. Yoksa evde bulunması mümkün olmazdı. Oysa o dönem şoförlüğünü yaptığım Cahit Sıtkı Tarancı’nın adını taşıyan torununun verdiği 250 dolar bahşişin 200 dolarıyla satın almıştım.”

Profesyonel piyanist olmasa da Denizbank çalışanlarına stresli iş temposunda nefes aldıracak güzellikte eserler çalan Aydoğdu’dan bir Denizbank çalışanı halk arasında ‘Şopen’ olarak bilinen Frederic Chopin’den bir beste istemiş. Aydoğdu bunu bilmediğini ifade edince, Aşık Veysel’den Kara Toprağı istemiş. Aydoğdu ertesi gün Şopen’den öğrendiği eseri çalmış.

Ateş ‘My Way’ ile beğeni toplamıştı

Banka yönetiminin kendisine tanıdığı imkândan mutluluk duyduğunu ifade eden Aydoğdu’nun iki çocuğu var ve 9 yaşındaki oğlu da kendisi gibi müziğe ilgi duyuyor.

Denizbank’ın CEO’su Hakan Ateş’in sanata ve müziğe verdiği destek ve ilgi ise kamuoyunun yakından bildiği bir tutku. Bu yıl Denizbank’ın 20. kuruluş yıldönümünde büyük bir dinleyici kitlesi karşısında Frank Sinatra’nın My Way’ini söyleyen Ateş, aryadan türkü ve caz’a farklı türleri seslendiriyor.

Kadife Şahin - Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)