BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinCenk Kahvecioğlu’ndan “Ertelemeye Son Ver”----

Cenk Kahvecioğlu’ndan “Ertelemeye Son Ver”

Cenk Kahvecioğlu’ndan “Ertelemeye Son Ver”
02 Ekim 2016 - 11:22 www.finansgundem.com

Uzman Psikoterapist Cenk Kahvecioğlu yeni kitabında iş, eğitim ve özel hayatı negatif etkileyen erteleme sorununa ışık tutuyor. "Sonra Değil Şimdi" okuyucuları ile buluştu.

Yıllardır insanların daha iyi olmaları için çalıştığını söyleyen, yoğun bir huzur hissi için yol gösteren Uzman Klinik Psikolog / Psikiterapist Cenk Kahvecioğlu, şimdi de yaşamın yeni evresinde yine usta bakış ve yorumuyla karşımızda. Kahvecioğlu, insanoğluna, “Kendini ( bilinçaltını) farket, özgürleş” diye sesleniyor. 

Özellikle kendimizle ilgili birçok şeyi ertelediğimize, oysa sevdiğimiz bir kişinin en basit ihtiyaçlarını bile ertelemediğimize, onları hemen yerine getirdiğimize dikkat çeken Kahvecioğlu, şu soruyu düşünmemizi istiyor: 

“Neden kendimize çifte standart uyguluyoruz?” 

Şimdiden çok okunanlar raflarında yerini alan “Sonra Değil Şimdi – Ertelemeye Son Ver!" isimli kitabına, eskiden ödev ve derslerine bir türlü başlayamayıp, uzun süreli bir işe odaklamayıp sıkı bir ertelemeci olduğunu itiraf ederek giriş yapan Kahvecioğlu, eserinde profesyonel, eğitim ve özel hayatımızda sorunlar yaşamamıza neden olan 'erteleme' sorununa çözüm getiren çeşitli öneriler ve tekniklere yer veriyor. 

GERÇEK MUTLULUK NASIL HİSSEDİLİR?

Cenk Kahvecioğlu, gerçek değişikliğin bilinçaltını değiştirdiğinizde başladığına, o zaman gerçek mutluluğu hissetme şansınız olduğuna işaret ediliyor. 

Kurumlara iş hayatını son derece olumsuz etkileyen erteleme sorununa yönelik eğitimler de veren Kahvecioğlu, “İnsanın bizzat yaşadıklarını paylaşmasının daha samimi ve etkili olduğunu düşünüyorum. Çok şükür ertelemeyi bırakabildim de bu satırları yazabiliyorum.” diye konuşuyor.

Ertelemenin aile hayatına ve çocuklara negatif yansımaları üzerinde de duran Kahvecioğlu’na göre en temel yaşanan sorunların başında güven kaybı geliyor. Yazar, “Ertelemeci eş verdiği sözleri zamanında gerçekleştiremeyip ertelediğinden ilişkiyi olumsuz etkiliyor. Bu aynı zamanda ebeveyn olarak çocukları da olumsuz etkiliyor” sözleriyle uyarıyor.

KENDİNİ FARK ET, ÖZGÜRLEŞ

İlk işimiz ne olmalı sorusuna gelince yanıtı çok net: “Kendini tanımak”. Bunun içine korkularımızın, kaygılarımızın, güçlü ve zayıf taraflarımızın girdiğini belirten Kahvecioğlu, içe bakışımızı ve kontrol duygumuzu arttırmamız gerektiğini ifade ediyor. Ve, “Kendini (bilinçaltını) fark et, özgürleş” sloganını kullanıyor.  

Uzman Klinik Psikolog / Psikoterapist Cenk Kahvecioğlu’nun yaşamda ilerlemenin ve mutluluğun anahtarını sunduğu, “Sonra Değil Şimdi-Ertelemeye Son Ver” kitabı, Ceres Yayınları’ndan piyasada. 

Kahvecioğlu diyor ki, kendine değer vermek harekete geçmekle başlar.

Uzman sözü dinlemekte fayda var...

CENK KAHVECİOĞLU HAKKINDA

2000 yılından bu yana kişisel gelişim ve iletişim alanında eğitmen ve terapist olarak çalışmakta olan Cenk Kahvecioğlu bu alanda önemli bir deneyime sahiptir. Cenk, Hacettepe Üniversitesi “Psikolojik Danışmanlık” Bölümünden lisans derecesi ile mezun olmuştur. Yüksek lisansını Üsküdar Üniversitesi “Klinik Psikoloji” bölümünde yapmıştır. Buna ek olarak uluslararası düzeyde geçerli Şema Terapi (ISST), Bilişsel Terapi ve Hipnoterapi eğitimlerini tamamlamıştır. Cenk, terapist kimliğinin yanı sıra yaptığı çalışmaları paylaşmak için alanında uzman psikolog, psikiyatrist ve psikolojik danışmanlara ileri düzey Hipnoterapi ve Şema Terapi eğitimleri de vermektedir. Çalışılacak durumlarda en iyi ve kalıcı sonucu alabilmek için birçok farklı yöntemi uygulamak gerektiğinden, Bilişsel Terapi, Şema Terapi ve Hipnoterapiyi bireysel ve çift terapilerinde kullanmaktadır. 

Bireysel ve çift terapilerinde uzun yıllardır yaptığı çalışmalarla kazandığı deneyim ve teknikleri danışanlarına aktararak kalıcı davranış değişikliğini hem bilinç hem de bilinçaltı düzeyde sağladığı çalışmalarına devam etmektedir. Bu değişim danışanlarının bilişsel ve duygusal açıdan daha sağlıklı birer birey olmalarına ve mutlu ilişkiler kurmalarına yardımcı olmaktadır.

Profesyonel olarak 16 yıldır eğitmen ve psikoterapist kimliği ile çalışmalarına devam eden Cenk Kahvecioğlu, psikoloji alanında yaptığı çalışmalar sonucunda, ideal kiloya ulaşmayı kolaylaştıran ve bilinçaltı değişikliği hedefleyen "Zihin Gücüyle Nasıl Zayıflanır?" kitabını yazmıştır. Bu kitaptaki amacı sürekli kısır döngü halini alan kilo alıp verme sürecinden kalıcı olarak nasıl kurtulacağını anlatmaktır. İkinci kitabı bir çok hastalığın kaynağında yer alan erteleme davranışı ile ilgili olan"Sonra Değil Şimdi!" dir. Kahvecioğlu çalışmalarına kuruculuğunuda yaptığı BAHÇEBİZ Gelişim Akademisi'nde devam etmektedir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)