BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCenevre 8 başarısızlıkla sonuçlandı----

Cenevre 8 başarısızlıkla sonuçlandı

Cenevre 8 başarısızlıkla sonuçlandı
14 Aralık 2017 - 21:25 www.finansgundem.com

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye konulu Cenevre 8 görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre'nin Cenevre kentinde 28 Kasım'da başlayan Suriye konulu Cenevre 8 görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı. Staffan de Mistura, 28 Kasım'da başlayan görüşmeler için, "Başaramadık. Altın bir fırsat kaçırıldı." dedi.

Suriye hükümeti adına müzakerelere katılan Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşir Caferi, Batılı ülkeleri ve Suudi Arabistan’ı suçladı. Geçtiğimiz gün BM arabulucusu olarak görev yapan Steffan de Mistura’nın İsviçre basınına yaptığı açıklamaların kendilerine şantaj olduğu dile getiren Caferi, “Kimse bize baskı yapamaz. Batılı ülkeler ve Suudi Arabistan BM önderliğindeki barış görüşmelerini sabote ediyor ve bize şantaj yapıyor” dedi.

Suriyeli diplomat 8. Cenevre müzakerelerine gelmeden önce Riyad-2 Konferansı sonuç bildirgesi yayımlayarak Cenevre sürecine şantaj ve sabotaj yaptıklarını söyledi.

de Mistura, İsviçre’nin RTS televizyonuna yaptığı açıklamalarda Rusya’nın bölgedeki etkisini söylemişti. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre’nin RTS televizyonuna verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Cenevre sürecinin ilerlemesi suretiyle yeni anayasayla yeni seçimlere gidilmesi için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a baskı yapma çağrısında bulunmuştu.

Şam tarafının açıklamalarının ardından konuşan de Mistura, İsviçre basınına verdiği demecin bir hata olduğunu söylerken, “Suriye hükümetinin muhalefet ile müzakere yapmaya çalıştığını göremediğim için üzgünüm. Daha çok siyasi isteğe ihtiyacımız var” dedi. de Mistura, İsviçre’de yapılan Cenevre 8 görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi, Ocak ayında yeni bir tur görüşme yapılmasını planladığını söylerken, bunun BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi ile yapılacak görüşmeler sonunda netleşeceğini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)