BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCemil Ertem'den dolar tahmini!----

Cemil Ertem'den dolar tahmini!

Cemil Ertem'den dolar tahmini!
29 Nisan 2016 - 09:43 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem katıldığı programda önümüzdeki aylar için dolar tavsiyesinde bulundu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem TRT Haber kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ertem, "Önümüzdeki aylarda doların düşük seyredeceğini öngörüyorum" dedi. Ertem, "Gerektiğinden fazla değerli TL, bizim ihracatımızı aşağı çekerek rekabetimizi etkilediği gibi ara malı ithalatını da hızlandırıyor. Dış ticaret açığı veriyoruz. Türkiye'ye sermaye girişleri arttı. (Sermaye girişlerinin) Doğrudan yabancı sermaye girişi şeklinde olmasını bekliyoruz. Değerli TL ile spekülatif sermaye girişleri oluyor. Bu para çıktığında kriz yaratıyor."

Türkiye'nin ihracat odaklı ve dış açığın uzun vadeli sermaye girişleriyle finanse edildiği bir ekonomi politikası izlemesi gerektiğini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okan29 Nisan 2016 13:03

    cok dogru soykuyo ama merkez radıkal faızı ındırmeyerek buna fırsat verıyo.acıl indırmesı gerekıyo mıllet faız nasılsa ınecek dıye hareket etmıyo.