BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCemil Ertem'den dolar beklentisi!----

Cemil Ertem'den dolar beklentisi!

Cemil Ertem'den dolar beklentisi!
06 Mayıs 2016 - 17:01 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, dolar, siyasetteki gelişmeler ve Merkez Bankası'na dair beklentilerini paylaştı

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Cemil Ertem katıldığı canlı yayında piyasa ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ertem bugün açıklanan tarım dışı istihdam verisinin ardından Fed'in seçimlere kadar faizleri yükseltmeyeceğini söyledi.

Ertem önümüzdeki dönemde dolarda sürekli bir değer kazancının devam edeceğini düşünmediğini söyleyen Ertem, "Tarım dışı verisiyle birlikte Dolar/TL'nin hafta başından itibaren toparlanacağını düşünüyorum, Türk Lirası'nda şu anki 2.92 seviyesi çok rahatsız edici değil. Ama burada önemli olan istikrarı yakalamak, ben hükümet değişikliğine bağlı olarak bu istikrarın yakalanacağını düşünüyorum" dedi.

Ertem Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılmasının ardından ekonomi yönetiminde büyük değişim beklemediğini belirtti. Ertem "İsimler gidip gelebilir ama temel stratejinin değişeceğini düşünmüyorum. İsimler üzerinde tartışmak da doğru değil. Yeni hükümet ve yeni Başbakan'ın sorunsuzca seçileceğini ve ilerleyeceğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.

"Erken seçim söz konusu olmaz"

Ertem fevkalade bir durum olmadıkça erken seçim olmayacağını öngörerek "ben 2019'a kadar bir parlamenter seçim olmayacağını düşünüyorum ama anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemine geçiş için adımlar şüphesiz atılacaktır" dedi.

Merkez Bankası'na ilişkin olarak ise Ertem bankanın yapısında kısa vadede değişim olmayacağını, bankanın önümüzdeki dönemde hem küresel ekonomideki gelişmeler ve hem Türkiye'deki gelişmelere bağlı olarak kendi kararlarını alacaktır" dedi.

Ertem, "para politikası kurulunda birtakım değişiklikler olabilir ama Merkez Bankası'nın temel stratejisinde köklü değişiklik olacağını zannetmiyorum. Merkez Bankası enflasyon hedefi kadar istihdam, büyümeyi destekleyen bir politikayı da gözetecektir" dedi. Ertem Murat Çetinkaya'nın Başkanlığa atanmasının piyasayı rahatsız etmediğini, bankanın güvenilir algıyla yola devam ettiğini söyledi.

Ertem üst bantta indirimlerin devam etmesini beklediğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)