BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇapa ve Cerrahpaşa'nın inşasına hız veriliyor----

Çapa ve Cerrahpaşa'nın inşasına hız veriliyor

Çapa ve Cerrahpaşa'nın inşasına hız veriliyor
14 Mart 2016 - 08:48 www.finansgundem.com

Tarihi Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri TOKİ tarafından 3 bin 600 dönüm arazi karşılığında yeniden yapılacak.

Türkiye'nin en kapsamlı tıp fakülteleri arasında yer alan Çapa ve Cerrahpaşa'nın yeniden inşa edilmesi için çalışmalar hızlandırılıyor. İstanbul Üniversitesi ile TOKİ arasında yapılan protokolle, üniversitenin Avcılar ve Halkalı'daki arsalarına karşılık fakülte binaları yapılacak. 3 bin 600 dönüm arazi karşılığında yapılacak yeni tıp fakülteleri için nisana kadar plan çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor. Planlama çalışmalarının ardından tıp fakültelerinin yıkımına başlanacak.

3600 DÖNÜM ARAZİ KARŞILAĞINDA

Her yıl biwnlerce kişinin kapsamlı tedavi için geldiği Türkiye'nin en eski üniversite hastanelerinin yıkılarak yeniden yapımı için çalışmalara hız veriliyor. İstanbul Üniversitesi ile TOKİ arasında 2014'te yapılan protokolle ekonomik ömrünü dolduran binaların yeniden yapımı için anlaşmaya varıldı. Avcılar ve Halkalı'daki 3 bin 600 dönüm arazi karşılığında yapılacak inşa çalışmaları kapsamında, Çapa ve Cerrahpaşa Tıp fakültelerinin eğitim birimleri, sağlık tesisleri, hizmet binalarının yeniden yapılması ve tescilli yapıların restorasyonu da gerçekleştirilecek.

NİSANDA YIKIM BAŞLIYOR

Avcılar'da 1 milyon 108 bin metrekarelik alanda konut olarak inşa edilerek satıldıktan sonra 1 milyar 86 milyon liralık gelirle Küçükçekmece'deki 1 milyon 108 bin metrekarelik alanın 584 milyon liralık geliri tıp fakültelerinin yenilenmesi işleminden mahsup edilecek. Ayrıca TOKİ, Avcılar'daki arsaya 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan bir misafirhane yapacak. Alt ve üst kısım olarak ayrı ayrı inşa edilecek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin toplam maliyeti 963 milyon lira olarak öngörülüyor. Çapa Tıp Fakültesi için ise 829 milyon liralık bütçe harcanması planlanıyor. Küçükçekmece'deki arazide tarihi kalıntıların ortaya çıkarılmasıyla ilgili süreç İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından sürdürülüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)