BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCanikli: Fındık fiyatlarına gerekirse destek yaparız----

Canikli: Fındık fiyatlarına gerekirse destek yaparız

Canikli: Fındık fiyatlarına gerekirse destek yaparız
25 Haziran 2017 - 15:49 www.finansgundem.com

Canikli: "Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gerekli müdahaleyi yaparız"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Valiliğince Giresun Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşmanın ardından AK Parti İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma programına katıldı.Fındık fiyatlarına değinen Canikli, geçen aylarda Toprak Mahsulleri Ofisinin piyasaya alım yönlü bir müdahalesinin olduğunu ve aşağı yönlü giden fiyatları tuttuğunu anımsattı.

Nurettin Canikli, yeni sezonun yaklaştığına işaret ederek, "Yine böyle bir durum söz konusu olursa, özellikle belirli bir fiyatın altına düşme durumu söz konusu olursa yine aynı şekilde Toprak Mahsulleri Ofisi eliyle gerekli müdahaleyi yaparız, yapmaktan da çekinmeyiz." dedi.

Bu sezon 2 milyar doların üzerinde ihracat gelirinin söz konusu olduğuna dikkati çeken Canikli, bunun çok önemli bir gelir, çok yüksek bir rakam olduğunu vurguladı.

Canikli, 2002 yılında aynı miktar ihracatla 590 milyon dolar gelir elde edildiğini, şu anda içinde bulunulan sezonda 2 milyar doların üzerinde döviz geliri elde edilmekte olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkenin kazanımıdır. Fındığın fiyatı sınır olarak kabul edebileceğimiz belli bir oranın altına düştükçe bu ihracat geliri de ciddi oranda azalacak. Sadece üreticimizin eline geçecek olan gelirin, paranın azalması değil, aynı zamanda ülkeye gelecek dövizin de azalması söz konusu. O nedenle bu ülkenin menfaatine olarak olabildiği ölçüde mevcut şartlar, piyasa şartları çerçevesinde olabildiği ölçüde fındık fiyatını yukarıda tutacağız. Tabii rekolte miktarı, dünyanın talep miktarı, bunları da dikkate almadan fiyat belirlemek gerçekçi olmaz. Şartlar içerisinde olabilecek en iyi fiyatı hedefliyoruz, şu anda da aynı yaklaşım içerisindeyiz."

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)