BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÇanakkale'de köprü için ilk adım----

Çanakkale'de köprü için ilk adım

Çanakkale'de köprü için ilk adım
25 Temmuz 2015 - 07:07 www.finansgundem.com

IHI ve Itochu, Türkiye’nin batısındaki Çanakkale Boğazı’nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı.

Kuleler arası açıklığın 2 bin metreden uzun olması planlanan köprünün dünyanın en uzun köprüsü olan Hyogo’daki Akashi Boğazı Köprüsünü (Akashi Kaikyo Bridge) geride bırakması bekleniyor. Yıl içinde maliyet hesaplanarak Türkiye hükümetine rapor verilecek. İhalenin ise 2016 yılı sonrasında gerçekleşmesi bekleniyor ve Çin, Güney Kore şirketlerinin de teklif verme ihtimali var.

KÖPRÜDE ÜCRETLİ İŞ MODELİ
Nikkei Haber Ajansı’nın haberine göre, IHI ve Itochu, Çanakkale Boğazı’nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı. İki şirket, Türkiye’de bügüne kadar gerçekleştirdikleri büyük altyapı projelerindeki iş sonuçlarını vurgulayarak bu projeyi de kazanmayı hedefliyor. Türkiye hükümeti, kurulacak proje şirketinin köprü geçişlerinde araçlardan ücret alarak yatırımı karşılayacağı bir iş modelinin uygulanmasını düşünüyor. IHI bu projeden ayrı olarak İstanbul yakınlarındaki İzmit Körfezi’nde dünyanın en uzun 4. asma köprüsünü inşa ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)