BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinCamsız okuldan dev bankanın CEO'luğuna----

Camsız okuldan dev bankanın CEO'luğuna

Camsız okuldan dev bankanın CEO'luğuna
07 Ekim 2015 - 05:39 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 12 Eylül öncesi camları sürekli kırılan, muşamba kaplı bir okuldan mezun olduktan sonra ODTÜ'yü kazanmış

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, dün 'Altın Gençler' ödül töreninde başarılı gençlere ödüllerini verdi. Bali, kendi eğitim hayatını da Kadife Şahin'e anlattı. İşte Şahin'in Milliyet'te yer alan haberi:

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, eğitim hayatının zorluklarına rağmen üniversiteye girmeye başaran ve iş hayatında en tepeye tırmanan profesyonel bir üst düzey yönetici.

İş Bankası’nın 44 yıldır üniversiteye giren başarılı gençleri ödüllendirmeyi gelenek haline getirdiği ‘Altın Gençler’ ödül töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bali, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde lise eğitimini tamamlamış.

12 Eylül öncesinde yaşanan şiddet olayları nedeniyle eğitim hayatının aksadığı dönemde okuduğunu ifade eden Bali, “Camlar kırılıp yenisi yapılamadığı için naylonla kapatılmıştı. Böyle bir sınıfta ders görüyorduk. Kalemlerle deliyorduk ki rüzgar patlatmasın. O şartlar içinde de başarılı olacağımıza bir şekilde inandık. Benim hayatımda önemli bir yeri vardır” dedi.

Annesi devlet memuru olan Adnan Bali, dönemin dershanelerinden birinin Kitaplarını almasını istemiş.

‘Kazanma özgüven işi’

“İmkanı yetmiyordu annemin, maaşının kaç katıydı kim bilir o kitaplar. Geldi çalışamadım. Çalıştım öğrenemedim. Fizik kimya matematik gibi pozitif şeyleri öğrenemedim” diyen Bali, üniversiteye girişin bir özgüven işi olduğunu söyledi.

Bali şöyle konuştu:

“Sonra niye öğrenemiyorum diye sordum. Konular zor olduğu için değil, hep takdirname almış bir öğrenci olarak evvelki bilgilerin bir kısmını bilmiyor olabilirim, o yüzden belki öğrenemiyorum dedim. Bu defa gittim anneme ikinci bir kitap siparişi verdim. Aynı dershanenin, fen liseleri ve devlet parasız liselerine hazırlık setini aldırdım. Yani üniversiteye hazırlanırken ortaokuldaymış gibi hareket ediyorsun. Onlar geldi onlarla çalışabildim. Matematik için ilkokul 4. ve 5. sınıf matematik için ondalık sayı ve bayağı kesirleri çalıştım üniversite sınavları için. Sonra daha iyi anlar oldum ve üniversite setini de öğrendim ve üniversiteye geçtim. Kazanma sınav değil özgüven işi.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)