BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyüme en çok Akdeniz bölgesine yaradı----

Büyüme en çok Akdeniz bölgesine yaradı

Büyüme en çok Akdeniz bölgesine yaradı
21 Temmuz 2014 - 04:46 www.finansgundem.com

Merkez Bankası son yıllardaki büyümenin kapsayıcı olup olmadığını inceledi

Merkez Bankası Uzmanı Temel Taşkın, 2002 ile 2011 yılları arasındaki büyümeyi bölgeler açısından inceledi. Türkiye’de büyümenin ortalama olarak kapsayıcı olduğu bulgusuna ulaşan Taşkın, “Kapsayıcılığa hem kişi başına düşen milli gelirdeki artış hem de dağılımdaki düzelme katkı vermiştir. Toplam kapsayıcılık ölçeni yılda ortalama yüzde 5.8’lik artış kaydederken bunun yaklaşık üçte ikisi kişi başına düşen milli gelirden geri kalan üçte biri de dağılımdan gelmiştir” dedi. 

Merkez Bankası’nın araştırma yayınları olan “Ekonomi Notları” içinde “Türkiye’de Kapsayıcı Büyüme” konulu bir çalışma yayınlandı. Taşkın’ın çalışmasına göre, bölgeler açısından kapsayıcılık incelendiğinde en fazla gelişmenin ortalama yüzde 7 artışla Akdeniz Bölgesi’nde görülürken, en az gelişme ise yıllık yüzde 0.5’lik ortalama ile Doğu Marmara bölgesinde kaydedildi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)