BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBüyükekşi: Kur artışı için tedbirler alınmalı----

Büyükekşi: Kur artışı için tedbirler alınmalı

Büyükekşi: Kur artışı için tedbirler alınmalı
23 Mayıs 2018 - 16:07 www.finansgundem.com

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, mevcut kur seviyesinin gerçekçi olmadığını söyledi. Büyükekşi Merkez Bankası ve hükümetin gereken tedbirleri alması gerektiğine dikkat çekti

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı.

Mevcut kur seviyesinin gerçekçi olmadığını belirten Büyükekşi reel sektörün etkilenmemesi için adım atılması gerektiğini vurguladı.

Büyükekşi "ihracatçı açısından bakılırsa dünyada talep sürüyor. Bugün itibariyle ihracatımızda yüzde 12 artış var. Cari açığı kontrol etmek için Döviz ihtiyacı var, bunu sağlamak için üretici firmaların ihracat yapması lazım..Biz geçen yıldan beri tüm firmaları ihracatçı olmaya davet ediyoruz. Kur artışını da ihracata katkı olarak görmüyoruz tam tersi ekonominin gerektirdiği kur bizim açımızdan daha önemli. İhracatın artışı katma değer, inovasyon, tasaırm ve markayla olmalı.

Ekonominin düzene girmesi için volatilitenin bir an önce azaltılması için bir yandan MB'nin, bir yandan hükümetimizin gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz. Piyasa çık sığ, bu sığ piyasada volatilite yüksek oluyor. Reel sektörün etkilenmesinin bertaraf edilmesi için mutlaka devreye girilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 23 Mayıs 2018 16:11

    Bu adam 10gün önce Dünya Gazetesinde yorumu var, ekonomi şaha kalktı, ne krizi, ülkemiz uçuşa hazır. Yahu insan da haya olacak, utanma duygusu, ar olacak, mevki için satmayacak kendini.