BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBüyük depremin ayak sesleri!----

Büyük depremin ayak sesleri!

Büyük depremin ayak sesleri!
27 Kasım 2013 - 10:39 www.finansgundem.com

Marmara'da meydana gelen depremle ilgilli ilk değerlendirmeler gelmeye başladı. İlk yorumlar ise endişe verici...

Marmara Ereğlisi açıklarında bu sabah meydana gelen depremi, Prof. Dr. Okan Tüysüz NTV yayınında değerlendirdi.

"Bugünkü depremin işaret ettiği önemli bir şey, fayın aktif olduğu ve önemli bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğudur" diyen Tüysüz, "Büyük bir depremin ayak seslerini veya öncüklerini duyuyoruz gibi ama ne kadar zaman sonraki depremin habercisidir bunu bilemeyiz..." şeklinde konuştu.

FAY HALEN AKTİF

Prof. Okan Tüysüz şunları söyledi:

Marmara Denizi ve onun içinden geçen Kuzey Anadolu fayı, 17 Ağustos 1999 depreminden sonra çok defa dile getirdiğimiz gibi deprem beklentimiz olan bölgelerden birisi.

Bu fay, İzmit Körfezi'den çıktıktan sonra Adalar önünden geçiyor ve doğuya doğru uzanıyor. Ve bugün üzerinde deprem gerçekleşen bölgeden geçtikten sonra karaya çıkıyor. Bu bölgede büyük bir depremin olma beklentisi defalarca dile getirildi. Bu açıdan, bugünkü depremin işaret ettiği önemli bir şey, fayın aktif olduğu ve önemli bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğudur.Bu sabah 05.00 civarlarında biraz küçük depremler yaşandı, Daha sonra 4.7'lik deprem ve ardında giderek küçülen bir deprem dizisi ölçüldü. Bu açıdan başka bir depremin öncüsü olduğu gibi bir yoruma gitmek doğru değil. Yapılacak şey Marmara çevresinde 7’nin üzerinde bir depreme hazırlıktır. Büyük bir depremin ayak seslerini veya öncüklerini duyuyoruz gibi ama ne kadar zaman sonraki depremin habercisidir bunu bilemeyiz.

Bu orta büyüklükte bir deprem ama bunun oluştuğu fayın üzerindeki deprem beklentimiz hala sürüyor. 4.7’nin bir şeyi tetiklemesi söz konusu değil ama bu fayın üzerindeki hareketliliğin beklentilerimizin gerçek olduğunu hatırlatması açısından önemli.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)