BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBurhan Kuzu'dan Trump'a: Önce benimle konuşsaydın----

Burhan Kuzu'dan Trump'a: Önce benimle konuşsaydın

Burhan Kuzu'dan Trump'a: Önce benimle konuşsaydın
07 Aralık 2017 - 13:07 www.finansgundem.com

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Twitter hesabından Kudüs'ü İsrail'in başkenti tanıyan ABD Başkanı Trump'a tepki gösterdi ve ilginç açıklamalarda bulundu

AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, Twitter hesabı üzerinden ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdi. ABD başkanının, "ateşle oynadığını" yazan Kuzu, kararı "deli saçması" olarak niteledi ve "Anadolu’da yaygın kullanılan 'eceli gelen...cami duvarına işermiş' deyişi aklıma geldi" ifadesini kullandı.

ABD Başkanının kararı almadan önce kendisiyle neden görüşmediğini sorusunu yönelten Kuzu, "Ah Trump ah! Kudüs için alacağın kararı almadan bir de benimle telefonla görüşseydin! Anlıyorum içeride seni limon gibi sıkıyorlar ve adam yerine koymuyorlar; ama çıkış yolu Kudüs için aldığın bu saçma karar olmamalıydı. Benimle görüşseydin Kayserili olarak bir yol gösterirdim sana" dedi ve "Trump’tan devlet adamı olmaz; ABD’den de süper devlet olmaz" diye ekledi.

Kuzu'nun konuya ilişkin hesabından dün gece saatlerinde attığı bir dizi tweet şöyle:

"Yıllar önce alınmış ve her altı ayda bir ötelenen, 'İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını yerine getireceğim' diyor. Böylece Kudüsü İsrail’in başkenti olarak tanımış olacak. Oysa aksi yönde BM kararı var ve başka devletler buna uyuyor.Ya Trump!"

"Kudüs’ün İsrail başkenti olması,Ortadoğu’yu cehenneme çevirir. Bir de Kuzey Kore-ABD gerilimi eklenirse, bu kötü gidişin sonu yeni bir dünya savaşının başlaması demektir. Trump! Gel kendi yıpranan konumunu düzeltmek adına Yahudi lobisinin oyununa gelme. Kendin için dünyayı yakma!!"

Beddua: 'Ölseler dünya rahat mı eder'

"Son gelişmeleri görünce aklıma beddua geldi. Bedduayı asla sevmem ve dinen doğru da bulmam. Ancak gelişmeler ve bazı devlet adamlarının aymazlığı ve fütursuzluğu hani ölseler dünya rahat mı eder duygusunu getiriyor içime. Bu Rahmani mi, şeytani mi? Onu da ayıramıyorum. Siz ne dersiniz?"

"Kudüs meselesi çok önemli ve Müslümanların vazgeçmesi mümkün olmayan bir davadır. Esasen İslam İşbirliği Teşkilatı,57 ülke tarafından 1969’da yani 1967’de Kudüsün İsrail İşgali üzerine kurulmuştu. Trump şeytana uyma; kendini kurtarmak için ateşle oynama ve dünyayı savaşa sokma!!"

"Trump nihayet yapacağı .... yaptı. Bu karar, BM'nin aldığı Kudüs kararına açıkça aykırı. Tüm dinlerin ortak değeri ve Müslümanların kıblesi Kudüs için ABD’nin aldığı karar iğrenç bir karardır ve ABD’nin sonunu getirecektir. Yeni bir ateşin fitilini yaktı."

'Trump’tan devlet adamı olmaz'

"Trump, 'Kudüs İsrail’in başkenti' dedi ve sıfır bir lider olduğunu gösterdi. Ateş fitillenmiştir. Ortadoğu işte şimdi ateş çemberine dönecek. Trump’tan devlet adamı olmaz; ABD’den de süper devlet olmaz. Hem BM’lerin daimi üyesi olacaksın hem de BM kararını bizzat kendin çiğneyeceksin!!"

'Adam da utanma diye bir şey yok'

"Suriye’de Membiç’de PKK-PYD halay çekiyor, halaycı başı Amerikan askeri bir kadın. Trump, barış şehri olan Kudüs’ü bir savaş alanına çevirecek karar alacağına, terörle iç içe geçmiş şu halinden utansın ve bu rezillikten derhal vazgeçsin. Adam da utanma diye bir şey yok."

"Kudüs’ün bir kısmı 1948’de İsrail kurulurken, kalan bölümü de 1967’de işgal edildi. Şimdi bu fiili gasp halini Trump hukukileştirmek istiyor. Cumhurbaşkanımız demek ki durduk yere 'dünya beşten büyüktür' demiyor. Yani BM bugünkü statüsü sürdürülemez. Derhal yeni bir BM şart."

'Kararı almadan bir de benimle görüşseydin'

"Ah Trump ah! Kudüs için alacağın kararı almadan bir de benimle telefonla görüşseydin! Anlıyorum içeride seni limon gibi sıkıyorlar ve adam yerine koymuyorlar; ama çıkış yolu Kudüs için aldığın bu saçma karar olmamalıydı. Benimle görüşseydin Kayserili olarak bir yol gösterirdim sana."

'Eceli gelen...cami duvarına işermiş

"Trump’ın Kudüs kararının deli saçması olduğunu düşününce, Anadolu’da yaygın kullanılan 'eceli gelen...cami duvarına işermiş' deyişi aklıma geldi. Ne yazarsak yazalım, bu söz kadar Trump’ın davranışını açıklayacak başka bir cümle kurulamaz. Anlaşılan Trump süresini tamamlayamayacak!!!"

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • savaş07 Aralık 2017 16:44

    Bir KAYSERİ'li olarak TBMM başkanlığı adaylığınızı ilan ettiğinizde reis aradı mı ki Trump arasın be adam? Yakışmıyor Kayseri'liliğe...

  • misafir07 Aralık 2017 15:52

    aslan parçası.dünya literatürüde 1.sırada.dünyanın ileri gelen üniversite rektör ve dekanları ders alıyor muhteremden.ona danışmayıpta kime danışacaktınız.allah nazardan saklasın.aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

  • murat07 Aralık 2017 15:33

    Bu adama AKP nin niye görev vermediği anlaşılıyor