BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBundesbank Başkanı Weidmann, ECB'yi savundu----

Bundesbank Başkanı Weidmann, ECB'yi savundu

Bundesbank Başkanı Weidmann, ECB'yi savundu
29 Nisan 2016 - 14:27 www.finansgundem.com

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Jens Weidmann, kendi ülkesinden Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) yöneltilen eleştiriler karşısında ECB politikalarını savundu

Weidmann yaptığı açıklamada, ECB'nin tasarruf sahiplerinin getiri elde etmelerini garanti altına almak gibi bir görevi olmadığını, görevinin enflasyon hedefini başarmak olduğunu söyledi.

Almanya'da tasarruf sahipleri ve fon yöneticilerinin ECB'nin ultra düşük faiz politikasının getirilerini negatif etkilediği, bunun alaşılmadık bir müdahale olduğu yönündeki eleştirilerine yanıt veren Weidmann, "Gevşek bir para politikası izlemenin finansal istikrar için oluşturduığu tehlikelerin bilincindeyiz. Ancak merkez bankaları tasarruf sahiplerine minimum getiri garantisi veremezler, çünkü para politikalarının daha geniş ekonomik etkilerine odaklanmaları gerekir" diye konuştu.

ECB politikalarının, parasal genişleme uygulamalarına kuşku ile yaklaşsa da, uygun olduğunu ifade eden Weidmann, "Deflasyon riski küçük, çünkü enflasyondaki bastırılmış büyük çoğunlukla petrol fiyatlarındaki düşüş kaynaklı" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)