BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBulgaristan 100 bini aşkın kanatlı hayvanı itlaf edecek----

Bulgaristan 100 bini aşkın kanatlı hayvanı itlaf edecek

Bulgaristan 100 bini aşkın kanatlı hayvanı itlaf edecek
08 Ocak 2017 - 13:05 www.finansgundem.com

Başta Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupa'nın pek çok ülkesinde görülen kuş gribi sınır komşumuz Bulgaristan’a da sıçradı. Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı (BABH) 100 bini aşkın kanatlı hayvanın itlaf edileceğini açıkladı

Kasım ayından bu yana pek çok Avrupa ülkesinde görülen kuş gribi (H5N8) vakalarına bir yenisi Bulgaristan'da eklendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bulgaristan Gıda Güvenliği Ajansı (BABH) Genel Müdür Yardımcısı Petya Petkova 100 binden fazla kanatlı hayvanın itlaf edileceğini duyurdu. Paniğe gerek olmadığını da ifade eden Petkova, hijyen kurallarına uyulduğu müddetçe hastalığın insanlara geçmesi riski bulunmadığını söyledi.

Ayrıca Bulgaristan genelinde geçici olarak kuş avı da yasaklandı.

Avrupa’yı etkisi altına alan hastalık nedeniyle, Almanya’da on binlerce hindi ve ördek itlaf edilmiş, aralık ayının sonunda, Yunanistan’da yaban kuğularında kuş gribi tespit edilmişti. Yine aralık ayında, İngiltere’deki bir hindi çiftliğinde de salgın tespit edildi.

20 Ocak'a kadar 1 milyon hayva itlaf edilecek

Avrupa’da en çok kanatlı hayvan nüfusuna sahip ülke Fransa'da tarım bakanlığı kuş gribi (H5N8) tehlikesine karşı çiftliklerde yetiştirilen yaklaşık 1 milyon ördek ve kazın imha edilmesini kararlaştırdı. Buna göre uyarı gönderilen bölgelerde yetiştirilen ördek ve kazlar 20 Ocak tarihine kadar  imha edilecek.

Kuş gribinin faturasının 80 milyon avroyu bulacağı tahmin edilen Fransa'da, hükümet çiftçilerin zararını karşılama vaadinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KONSERVE ÜRETİMİNE DAYALI STOK DAİL08 Ocak 2017 17:41

    KUŞ GİRİBİMİ YOKSA STOK MU?ÇOK İYİ ANALİZ EDİLMELİ VE ARAŞTIRILMALI