BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBugün Miraç Kandili----

Bugün Miraç Kandili

Bugün Miraç Kandili
03 Mayıs 2016 - 11:46 www.finansgundem.com

İslam aleminde "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Kandili, bugün Müslümanlar tarafından idrak edilecek.

Miraç Kandili, Müslümanların büyük önem verdiği ve 8 Nisan'da başlayan "üç aylar"ın ilki recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda ''Burak'' adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz Miraç gecesi farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bugün idrak edilecek Miraç Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, miracı, ‘beşeriliğin insanlığa, fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine yükselişi’ olarak yorumladı.

Müslümanlara her zaman ‘ümitvar olma’ çağrısında bulunan Görmez, mesajında şunları kaydetti: 
“Akıp giden zamanın bu önemli duraklarında her zaman ümitvar olalım. Rabbimize olan imanımızı, Peygamberimize olan bağlılığımızı, namaza olan muhabbetimizi tazeleyelim. Eşref-i mahlûkat olmanın bilinciyle daha huzurlu bir dünya için dualarımızı miraca gönderelim.” İslam aleminin Miraç Kandili’ni tebrik eden Görmez, “Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)