BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBuffett'tan yeni yatırım----

Buffett'tan yeni yatırım

Buffett'tan yeni yatırım
23 Haziran 2017 - 10:58 www.finansgundem.com

Warren Buffett, Kanada merkezli Home Capital Group'tan hisse aldı

Kanada merkezli konut finansmanı şirketi Home Capital Group, Berkshire Hathaway'in dolaylı olarak 400 milyon dolar tutarında hisse satın almasını kabul ettiğini açıkladı. Buffett'e ait sigortacı, Home Trust Company'ye 2 milyar dolarlık kredi imkanı da sağlayacak.

insurancebusinessmag'da yer alan habere göre, Berkshire, tamamına sahip olduğu yan kuruluşu Columbia Insurance Company aracılığıyla, Home Capital'e 153 milyon dolar tutarında bir ilk yatırım yapacak; bu, firmanın % 19.99 hissesini alacağı anlamına geliyor.

Home Capital Group yönetim kurulu, işlemin mevcut hissedarlara işlem netliğinin ve yatırımcının değerinin artması için mevcut olan en iyi kombinasyonu sağladığını ve mevduat sahiplerini de içeren menfaat sahiplerinin çıkarlarını dikkate alarak şirketin yararına olduğunu açıkladı. Berkshire Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Warren E. Buffett, "Home Capital'in güçlü varlıkları, iş yapma kabiliyeti, iyi performans gösteren ipotekleri kullanması ve giderek büyüyen pazar sektöründeki öncü konumu şirketi çok cazip bir yatırım haline getiriyor" dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)