BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakBu şehirde konut alanlar yaşadı----

Bu şehirde konut alanlar yaşadı

Bu şehirde konut alanlar yaşadı
15 Temmuz 2014 - 10:50 www.finansgundem.com

Konuta yatırılan para, Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlere nazaran en hızlı Gaziantep'te dönüyor

İstanbul’un Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy ve Şişli gibi merkezleri ile Ankara’nın Çankaya’sı İzmir’in Konak’ında konuta yatırılan para 20 yılda geri dönerken fıstık diyarı Antep’te süre 11 yıla iniyor. İlde en uzun geri dönüş zamanı 18 yıl.

Habertürk'te yer alan habere göre; en çok konutun satıldığı İstanbul, Ankara ve İzmir yerine parasını fıstık diyarı Gaziantep’e yatıran, kazançlı çıkıyor. Dünkü araştırmamızda İstanbul’da satın alınan bir dairenin kira gelirinin konutun fiyatını ortalama 20 yılda karşıladığını ortaya çıkarmıştık. Bugün de Anadolu’da gayrimenkulde gelişen şehirleri inceledik. 100 metre-karelik daireleri baz aldığımız ve bulundukları ilçedeki ortalama emlak fiyatlarını gösteren araştırmamıza göre Ankara, İzmir ve Gaziantep’teki konut fiyatları kira geri dönüşünde İstanbul’u aratmıyor. Antep konuta yatırılan parayı 11 yılda geri veriyor.

EN FAZLA GAZİANTEP KAZANDIRIYOR

Gaziantep’te fiyatlar hızla yükselişe geçerken, yatırımcısına İstanbul, Ankara ve İzmir’den daha fazla kazandırması dikkat çekiyor. Buna göre Gaziantep’in ilçeleri arasında merkeze en yakın ve yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı Nizip, Şahinbey ile Şehitkamil yerleşimlerinde yatırımın geri dönüşü 11 ile 18 yıl arasında değişiyor. Gelecek dönemde sanayi ve ticaret şehri kimliğini daha da kuvvetlendirmesi beklenen Gaziantep’in, hızla yeni konut projelerine ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)