BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporBu hisseler borsada çok oynak!----

Bu hisseler borsada çok oynak!

Bu hisseler borsada çok oynak!
24 Şubat 2016 - 07:30 www.finansgundem.com

Piyasa değeri yılbaşından bu yana yüzde 81 oranında yükselen spor kulübü hisselerinin fiyatlarında büyük oynaklık yaşanıyor

Sahadaki performansları ile Gündemde olan spor kulüpleri şimdide borsada gündem. Kulüp hisseleri zirve üstüne zirve yapıyor. Öyle ki hisse senetlerinin yılbaşından bu yana piyasa değeri yüzde 81 arttı. Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın haberine göre, borsadaki 4 kulübün piyasa değeri yılbaşında 1 milyar 950 milyon TL iken dün bir anda 3.5 milyarı aştı. Hisselerde son bir haftadır soluksuz yaşanan yükseliş yatırımcıların da kulüp hisselerine yoğunlaşmasına neden oldu. BİST Spor Endeksi 1 Şubat’ta 48.661 seviyesinde iken 23 Şubat’a geldiğimiz zaman 78.770 seviyesine kadar yükseldi. 

Kim, niye kazandırdı?

Beşiktaş hisselerinde statta sona gelinmesi, bedelli sermaye artırımının iptali ve şampiyonluk yolunda tek rakip kalması hisseleri coşturdu.

Fenerbahçe’deki çıkışta sermaye artırımı etkili oldu. Yeni pay alma hakları kısıtlı gerçekleştirilecek sermaye artırımından kulübe 160 milyon TL nakit gelecek olması ve şampiyonluk yolunda tek rakibinin kalması hisselerin değer kazanmasını sağladı.
Gelişmelere baktığımızda sezonun bitmesine 12 hafta kala bir maç eksiği olmasına rağmen Beşiktaş takipçisi Fenerbahçe’nin 1 puan önünde lider durumda. 29 Şubat’ta gerçekleşecek olan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi iki takım açısından da büyük önem taşıyor. Bunun etkileri de hisse senetlerinin fiyat hareketleri üzerine yansıyacak.

Gelirler, giderler...

Galatasaray’da ise Burak Yılmaz’ın Çin’e transferinden 8 Milyon euro bonservis bedeli alacak olmasının yanı sıra Kulüp başkanı Dursun Özbek’in finansal sorunlar nedeniyle yaptığı çalışmalar sonucunda UEFA’dan gelmesi beklenen cezanın düşmesi veya iptal olabileceği beklentisi hisseye talebi artırdı.

Trabzonspor’da ise yönetime Muharrem Usta’nın gelmesi Trabzonlu spor severlerin takımına desteğini artırdı. Yönetimin giderleri kontrol altına alması şişkin kadroda oyuncu sayısını azaltması ve Mbia’nın Çin’e transferi hisseleri olumlu etkiledi. Ayrıca Burak Yılmaz’ın transferinden gelecek pay hisselerin değer kazanmasını sağladı.

Dün, gün içerisinde Fenerbahçe yüzde 18.44 değer kazanarak 54.15 seviyesine yükselirken Galatasaray yüzde 10.84 yükselerek 20.56 seviyesine çıktı. Beşiktaş hisselerindeki değer artışı ise yüzde 9.74 ile 6.42 seviyesinde gerçekleşti. Trabzonspor hisselerindeki artış ise yüzde 15.55 ile 2.08 seviyesinde oldu. 

‘Devre kesici’ geldi

Fenerbahçe hisseleri gün içerisinde 53.35’e tırmanarak dün yüzde 16.79 oranında değer kazanınca Borsa İstanbul Fenerbahçe işlem sırasında devre kesici uygulaması başlattı. Devre Kesici Uygulamasında otomatik seans durdurma gerçekleştiriliyor. Sürekli İşlem Bölümü’nde fiyat değişiminin eşik değeri aşması durumunda işlemlerin geçici süre durdurulması ile emir toplama aşamasına geçiliyor. Devre kesici uygulaması 17 Şubat’ta da Beşiktaş hisseleri için uygulanmıştı. 

‘Hisseler’ yerlilerde

Spor hisselerinin yüzde 91’i yerli yatırımcılarda bulunuyor. Beşiktaş hisselerindeki yabancı payı oranı yüzde 9,29 seviyesinde bulunurken Fenerbahçe hisselerinde yabancıların payı yüzde 5 seviyesinde. Yabancı yatırımcılar Trabzon Spor hisselerinin sadece yüzde 1,30’unu ellerinde bulundururken Galatasaray hisselerinde hiç pozisyon almadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)