BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBu anlaşma bankalara nasıl yarayacak?----

Bu anlaşma bankalara nasıl yarayacak?

Bu anlaşma bankalara nasıl yarayacak?
22 Temmuz 2015 - 07:02 www.finansgundem.com

İran’a ambargonun kalkması bölgede en çok Türkiye ve BAE’ye yarayacak

İran ile Batı dünyasının vardığı anlaşma sonucunda ambargoların kalkacak olması, bölge ekonomilerinden en çok Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yarayacak. Merrill Lynch’in hazırladığı rapora göre, halihazırda İran’ın en büyük 5 ticaret ortağından biri olan Türkiye’den öncelikle enerji ve perakendeciler, sonrasında da otomotivciler kârlı çıkacak. Buna göre, yaptırımlarla İran’dan aldığı ham petrol neredeyse yarı yarıya düşen TÜPRAŞ en çok yıldızı parlayan şirket olacak. Enerji sektöründe bunu bölgede yaptığı petrol ve doğalgaz arama çalışmalarıyla bilinen Genel Enerji takip edecek. Bunun dışında kısa vadede Türk perakendecilerin İran’da pastadan pay kapması bekleniyor.

BANKALAR ILIMLI POZİTİF ETKİLENECEK

Habertürk'ün haberine göre, orta vadede ise kısıtlı bir şekilde İran’da faaliyet gösteren otomotivciler avantajlı hale gelecek. Tofaş, Ford Otosan ve Doğuş Otomotiv’in modern modellerle İran’dan pay kapabileceği vurgulanan raporda, daha uzun vadede ise Avrupalı üreticilerin ülkede yatırım yapabileceği ifade edildi.

Türk bankalarının pozitif etkileneceğinin belirtildiği raporda, bu etkinin kısıtlı kalacağı kaydedildi. Halihazırda sadece 2 kamu bankasının, Ziraat ve Halkbank’ın ülkede temsilcilik ofislerinin olduğu hatırlatılırken, bu sayıda önemli bir değişiklik beklenmediği belirtildi. Buna karşılık, İran ile Türkiye arasındaki ticaretin önemli bir oranda artacağı öngörüldüğünde söz konusu bankaların işlem hacminde de ciddi artış yaşanacağı ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)