BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrexit Türkiye'nin önemini artıracak----

Brexit Türkiye'nin önemini artıracak

Brexit Türkiye'nin önemini artıracak
24 Haziran 2016 - 17:02 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, Brexitin Türkiye'nin bölgede ve dünyada değerini ve önemini çok artıracağını ifade etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, İngiltere'nin AB'den çıkışının ardından Türkiye'nin 16 milyar dolar ticaret hacmi olan İngiltere ile serbest ticaret anlaşması başta olmak üzere birçok seçeneğin söz konusu olabileceği söyledi.

Gedikli yaptığı yazılı açıklamada, AB'nin artık tek blok olarak hareket edemeyeceğini diğer ülkelerin de içe kapanma, tek başına hareket etme eğilimlerin artacağını belirterek, "Karar alma sorunları derinleşecek. AB ekonomisi gittikçe nispi ağırlığını kaybedecek" dedi.

Bu durumun Türkiye'nin etkinliğini ve gücünü artıracağını ifade eden Gedikli, "Bu gelişmeler Türkiye'nin bölgede ve dünyada değerini ve önemini çok artıracak. Türkiye kapısı herkes için kilit önemde. Türkiye’nin giderek daha da önem kazandığı bir sürece girildi" dedi.

"'AB dağılma sürecine girmez' ya da 'domino etkisi yaratmaz' söylemlerinin gerçekçi olmadığına da dikkat çeken Gedikli, "Ülkelerin borçluluk oranlarına baktığımızda durumları vahim, Maastricht kriterine uyan ülke neredeyse kalmadı. AB'nin bu acizliği, mülteci sorununa yaklaşımları Türkiye ekonomisinin rekabet gücünü ve dinamizmini artacaktır. 3 milyon mülteci bize geldiği halde sosyal sorun yaşamadık. Ama AB dağılmanın eşiğinde geldi" dedi.

İngiltere dün gerçekleşen tarihi referandum sonucunda Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma yönünde oy kullanarak ülkenin geleceğini belirsizliğe sürüklerken, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana daha fazla birlik olmayı hedefleyen Avrupa'nın bu çabalarına da büyük bir darbe vurdu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)