BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit sonrası AB Berlinde toplanıyor----

Brexit sonrası AB Berlinde toplanıyor

Brexit sonrası AB Berlinde toplanıyor
24 Haziran 2016 - 23:36 www.finansgundem.com

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından açıklama yapan Angela Merkel Avrupa Parlamentosu başkanı ile Fransa ve İtalya devlet liderlerinin pazartesi günü Berlin'de toplanacağını söyledi.

İngiltere'nin Brexit kararı Avrupa Birliği üye ülkelerini harekete geçirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Federal Almanya Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Pazartesi günü Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa ve İtalya devlet liderleri François Hollande ve Matteo Renzi ile Berlin'de buluşacak.

Merkel'in konuşmasında amaçlarının İngiltere'yle olan dostluklarını devam ettirmek olduğunu söyledi.

Angela Merkel'in konuşmasının satır başları şöyle:

"60 yıl öncesine ait olan birlik fikri halen devam ediyor. Dünyanın sahip olduğu problemleri biz çok yakınımızda hissediyoruz. Almanya'nın bu birlik için çabaları vardır. Bu nedenle birliğin devam etmesi anlamında Avrupa Konseyi başkanını, Fransa ve İtalya başkanlarını Pazartesi için Berlin'de görüşmelere devam ettik. Salı ve çarşamba günü diğer üye ülkelerin devlet başkanlarıyla bu konuyu Brüksel'de gündeme alacağız. Avrupa Birliği'nin sözleşmeleri bellidir ve İngiltere'nin ayrılması bu sözleşmeler kapsamında değerlendirilecektir. Bizim amacımız şu olmalı gelecekteki İngiltere'nin işbirliğini dostça devam ettirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla Alman vatandaşların çıkarlarını dikkate almamız gerekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)