BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBrexit Londra'ya yaradı----

Brexit Londra'ya yaradı

Brexit Londra'ya yaradı
05 Aralık 2017 - 14:56 www.finansgundem.com

İngiltere'nin AB'den ayrılma (Brexit) sürecinde yaşanan kargaşa, beklenmedik bir yan etki doğurdu. Sterlinin düşmesi sayesinde Londra seyahati daha az cep yaktığından AB yurttaşları İngiliz başkentine akın ediyor.

Batı para piyasalarında sterlinin büyük değer kaybına uğraması sonucu Londra'ya seyahat eden AB yurttaşlarının sayısında patlama yaşanıyor.

YÜZDE 24 ARTIŞ

İnternetteki rezervasyon portallarının kurduğu 'eDreams Odigeo' tarafından yayımlanan 2017 Avrupalı Gezginler Raporu'na (European Travellers Report 2017) göre İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış süreci AB'lileri küstürmek yerine coşturdu. AB'den Londra'ya turist olarak gidenlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 24 oranında arttı.

TURİZMİN İTİCİ GÜCÜ

Raporda ''Haziran 2016'daki Brexit referandumundan beri sterlinin değerindeki sürekli düşüş, turizm sektöründeki büyümenin itici gücü oldu. AB yurttaşları artık paraları karşılığında İngiltere'de daha çok hizmet alabiliyor, bunun sonucunda daha fazla para harcıyor'' değerlendirmesi yapıldı.

100 EURO İLE 88 STERLİNLİK HİZMET

Euro Bölgesi'nden giden bir AB yurttaşı, Brexit referandumu öncesi, 100 euro verip karşılığında 78 sterlin alıyordu, bugünse 88 sterlin alıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)