BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBrexit anlaşmasından İrlanda memnun İskoçya rahatsız----

Brexit anlaşmasından İrlanda memnun İskoçya rahatsız

Brexit anlaşmasından İrlanda memnun İskoçya rahatsız
15 Kasım 2018 - 08:18 www.finansgundem.com

İrlanda Başbakanı, "Brexit anlaşması İrlanda'nın tüm önceliklerini başardı" dedi. İskoçya'dan ise anlaşmanın kendileri için kötü olduğu açıklaması geldi

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden geri çekilme anlaşması üzerinde varılan uzlaşmanın İrlanda'nın tüm önemli önceliklerini başardığını söyledi. Varadkar, May hükümetinin bu anlaşmaya onay vermesinin kendisinin kariyerindeki en iyi günlerdn biri olduğunu da vurguladı.

İskoçya Birinci Bakanı Nicola Sturgeon, Başbakan May'in üzerinde anaşıldığını duyurduğu taslak Brexit anlaşmasının İskoçya için kötü olduğunu öne sürdü. 

Sturgeon, elektronik posto ile yaptığı açıklamada, anlaşma parlamentoya geldiğinde karşı oy kullanacaklarını duyurdu.

Sturgeon, "Başbakan May'in bu anlaşma konusunda kabinesinde birliği zar zor sağladığı açık ve parlamentoda bu anlaşma için çoğunluğu sağlamada zorlanacağı giderek daha belirgin hale geliyor"
ifadelerini kullarndı.

AB Komisyonu ve İngiltere'nin üzerinde görüş birliğine vardıkları anlaşmaya göre, Kuzey İrlanda'nın uygulamada ortak pazarda kalacağını,İskoçya'nın ise ortak pazardan çıkaracağını belirten Sturgeon, bunun İskoçya'daki iş ve yatırımlar üzerinde yıkıcı etkisi olacağını savundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)