BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrainard: Ekonomik koşullar kademeli faiz artışına uygun----

Brainard: Ekonomik koşullar kademeli faiz artışına uygun

Brainard: Ekonomik koşullar kademeli faiz artışına uygun
01 Haziran 2018 - 06:13 www.finansgundem.com

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard, yıl sonuna kadar ekomonik büyüme görünümünün pozitif olduğunu belirterek kademeli artışın uygun yol olduğunu ifade etti

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, Fed'in kademeli faiz artışını uygun bir yol olarak gördüğünü söyledi.

Brainard, New York'taki Forecasters Club'ta yaptığı konuşmasında, "Kademeli faiz artışını uygun bir yol olarak görmeye devam ediyorum. Ancak ortaya çıkabilecek risklere karşı tedbirli ve değişen koşullara karşı da uyum sağlamak için hazırlıklıyım." ifadelerini kullandı. 

Fed'in kademeli olarak Faiz artırmaya devam etmesinin güçlü iş gücü piyasası koşulları ve enflasyon hedefiyle tutarlı olmasının muhtemel olduğunu belirten Brainard, bu yılın geri kalanında ekonomik büyüme görünümünün pozitif olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Brainard, İtalya'daki siyasi gelişmelerin küresel büyüme açısından bazı riskleri yeniden gündeme getirdiğine dikkati çekerek, Avro Bölgesindeki finansal koşulların bir nebze kötüleştiğini vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)