BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBozdağ'dan Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na adli yıl çağrısı----

Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na adli yıl çağrısı

Bozdağ'dan Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na adli yıl çağrısı
30 Ağustos 2016 - 15:30 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yayınladığı adli yıl mesajında açılışa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Metin Feyzioğlu'nun da katılması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1 Eylül'deki Adli Yıl açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katılmama kararını eleştirdi. Bozdağ, "Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını, şekilde, ideolojimize uygunlukta, adli yıl açılışı yapılacak yerde aramak, ilkelliğe teslim olmaktır; işin özünü ve önemini kavramamaktır; ideolojiye ve mahalle baskısına teslim olmaktır. Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu, bu şekilciliğe ve ideolojik mahalle baskısına rağmen adli yıl açılışına katılmalıdır" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Twitter'dan Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'nun Adli Yıl açılış törenine katılmama kararını eleştirdi. Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

"01 Eylül 2016'da başlayacak yeni adli yıl; hakim, savcı, avukat, yardımcı adli personel ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Yeni adli yılda görev yapacak hakim, savcı ve avukatlar ile diğer adli personele görevlerinde başarılar diliyorum. Bu seneki adli yıl açılışı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde adli yıl açılışının yapılmasının yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını zedeleyeceği gerekçesiyle adli yıl açılışına katılmama kararı aldı.

Beştepe'deki adli yıl açılışı için Yargıtay'dan açıklama!

Yargı bağımsızlığı/tarafsızlığını toplantı yerinde, şekilde veya ideolojilerine uygunlukta arayanlar, işin özünü ve önemini anlamayanlardır. Adli yıl açılışı kamuya veya özel sektöre ait salonlarda yapılırsa, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı zedelenmez; ama adli yıl açılışı sahibi devlet ve millet olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılırsa yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı zedelenir, demek; yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını ideolojiye ve şekilciliğe kurban etmektir.Yargı bağımsızlığı/tarafsızlığı;toplantı mekanları, şekilcilik ve ideolojilerle değil hukuka uygun verilecek adil kararlarla tesis edilir.

TBB adli yıl açılışına katılmayacak

KILIÇDAROĞLU VE FEYZİOĞLU ELEŞTİRİSİ
Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını, şekilde, ideolojimize uygunlukta, adli yıl açılışı yapılacak yerde aramak, ilkelliğe teslim olmaktır; işin özünü ve önemini kavramamaktır; ideolojiye ve mahalle baskısına teslim olmaktır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bu şekilciliğe ve ideolojik mahalle baskısına rağmen adli yıl açılışına katılmalıdır."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)