BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBozdağ: İttifak teklifinin en önemli sonucu baraj kolaylığı----

Bozdağ: İttifak teklifinin en önemli sonucu baraj kolaylığı

Bozdağ: İttifak teklifinin en önemli sonucu baraj kolaylığı
22 Şubat 2018 - 10:38 www.finansgundem.com

Bozdağ, anket şirketlerinin 'barajı aşamayacağını' iddia ettiği MHP ile ortak şekilde Meclis'e sunulan ittifak teklifi için "Bunun en önemli sonuçlarından bir tanesi ittifaka katılan partilerin baraj sorununu aşma konusundaki kolaylıktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, seçim ittifakı teklifine ilişkin, "Bunun en önemli sonuçlarından bir tanesi ittifaka katılan partilerin baraj sorununu aşma konusundaki kolaylıktır." dedi.

Herkesin kendi partisine oy vereceğini belirten Bozdağ, "MHP'li MHP'ye, AK Parti'li AK Parti'ye oy verecek ama oylar hesaplanırken, toplanırken, vekil dağıtımı yapılırken ayrı bir usul ortaya konulacak." diye konuştu.

Bekir Bozdağ, "İttifak koalisyon değildir. İktidar olmak için değil, seçim öncesi halkın önüne çıkmak için yapılan bir yöntemdir." ifadesini kullandı.

'İktidar, ittifakın güvenoyuna bağlı değildir'
Bozdağ, "İktidar, ittifakın güvenoyuna bağlı değildir. İttifaktan birisi iktidardan çekilirse iktidar düşmez." dedi.

"Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde hepimiz biliyoruz ki PKK terör örgütü, kendi uzantısı olan siyasi partinin oy almasını sağlamak için çok büyük baskı yapıyor, tehdit yapıyor." ifadesini kullanan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bu noktada sandık güvenliğini sağlama bakımından, esasında vatandaşımızın oyunun özgür iradesine uygun bir şekilde sandığa yansımasını temin etmek bakımından, vatandaşımızın iradesi üzerinde baskı kurmak isteyenlerin bu baskısını tamamen ortadan kaldırmaya dönüktür."

'CHP'nin bir ittifak içine girmeyeceği yönünde kanaate katılmıyorum'
"CHP'nin bir ittifak içine girmeyeceği yönünde kanaate katılmıyorum. Kendilerini zaten bir ittifakın parçası olarak görüyorlar. Umarız ki dürüst davranırlar, bizim gibi açık, net olurlar." diyen Bekir Bozdağ, "Bizim HDP ile CHP'nin bir ittifak içerisinde olacağını söylememiz kadar doğal bir şey yok. Resmen ittifak yaparlar mı, yaparlarsa dürüstlük olur, ahlaki olur. Ama yapmazlarsa da biz biliyoruz ki HDP'liler, CHP'liler seçimde birlikte hareket edecekler." ifadesini kullandı.

Bekir Bozdağ, "Oy pusulalarında önemli olan şey, vatandaşın iradesinin seçmen sandığına özgürce, doğru bir biçimde yansımasıdır. Eğer bir vatandaş oyunu özgürce oy pusulasına basmış, seçmen olarak sandığa atmışsa bu oy iradesini geçerli saymak lazım." dedi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ercan22 Şubat 2018 11:37

    mhp'nin oylarının %10'un altında olduğu resmen ilan edilmiş oldu. AKP %50'yi geçmek için MHP'nin %3-5 oyuna muhtaç durumda şu an

  • Emekli22 Şubat 2018 11:07

    Her olayı kendi menfaatinize göre yapıyorsunuz. Ekonomi rezil durumda. Dış politika yıllardır ilk defa bu kadar kötü duruma geldi. Gazatecileri hapsediyorsunuz, Almanya sıkıştırıp ekonomk yaptırımlar uygulayınca terörist değiniz gazeteciyi serbest bırakıyorsunuz. Ülkede düzgün giden bişey kalmadı. Son 3 yılda 13 bin milyoner Türk ülkeyi terketmiş. Bide milyoner olmayanları saysalar çok daha fazla çıkar. 2019 da bunun hesabını sandıkta soracağız.