BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBosna'dan Türkiye'ye getirilen etlerde hastalık çıktı----

Bosna'dan Türkiye'ye getirilen etlerde hastalık çıktı

Bosna'dan Türkiye'ye getirilen etlerde hastalık çıktı
23 Ocak 2018 - 12:17 www.finansgundem.com

Türkiye'ye Bosna Hersek'ten getirilen karkas etlerde insan sağlığına zararlı olan hastalık çıktı

Türkiye’nin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile Bosna Hersek’ten ithal ettiği 20 ton sığır karkas etinde insan sağlığına zararlı “E.coli O157” hastalığı olduğu ortaya çıktı. Etlerin, laboratuvar incelemesinin sonuçları beklenmeden piyasaya sürüldüğü anlaşıldı.

Odatv’de yer alan habere göre, Kapıkule sınır kapısından giriş yapan 20 ton sığır karkas etindeki hastalık, sınır kapısından giriş yaptıktan sonra tespit edildi. 24 Ağustos 2017 tarihinde incelemeye alınan hayvanların tahlil sonuçları, 29 Ağustos’ta belli oldu. Tahlil sonuçlarına göre raporda, insan sağlığına zararlı, “E.coli O157” hastalığı tespit edildi. Bu hastalık tıp dünyasında bilinen en tehlikeli gıda kaynaklı patojen bakteriler arasında değerlendiriliyor.

Hastalığın tespit edilmesiyle birlikte analizi yapan laboratuvar tarafından, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü uyarıldı. Kurum, bunun üzerine İstanbul Depo Müdürlüğü’ne, Sakarya Et Kombinası Müdürlüğü’ne, Sincan Et Kombinası Müdürlüğü’ne ve Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü’ne, “Analizi uygun çıkmayan emtialar” başlığı altında bir yazı gönderdi.

Yazıda, Bakanlar Kurulu kararıyla MUJANOVİCİ firmasından alınan etler hatırlatılarak, “Bu ithalat sözleşmesi kapsamında ülkemize giriş yapan tırlardan alınan numunelerde E. Coli O157 pozitif çıktığı ve insan gıdası olarak tüketimin uygun bulunmadığı başkanlığımıza bildirilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Yazının devamında ise etlerin imha edilmesi istendi. İşte Türkiye Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nden gönderilen yazının son paragrafı:

“Söz konusu uygunsuz emtiaların, deponuzun bağlı olduğu belediyeye ait imkanlar dahilinde imhası, imkan bulunmayan durumlar için ise Erzincan Et Kombinası rendering tesislerinde imhası için gerekli hazırlıkların yapılması, imha takviminin belirlenmesi ve tarafımızca imha komisyonu oluşturulması için yapılan programın Bakanlığımıza bildirilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

İddiaya göre, hastalıklı etler, analiz sonuçları beklenmeden iç piyasaya sürüldü. 29 Ağustos’ta hastalık tespit edilmesine karşın imha yazısı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Alım ve Üretim Dairesi Başkanı Mustafa Sami Cüceloğlu imzasıyla 5 ay sonra, 5 Ocak 2018’te yazıldı.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ23 Ocak 2018 21:44

    DAHA ÖNCE BİZİM KÖYDE AT EŞEK SÜRÜSÜ VARDI KASAPLARIMIZ SAYESİNDE ET YEMEZ OLMUŞTUK ŞİMDİDE YAYGARA YAPMAYI BIRAKIN ÇÜNKÜ BU KASAPLARIMIZDA VİJDAN KALMAMIŞTI İYKİ İTHAL ET GELDİ GETİRENLER SAG OLSUN İÇİMİZE SİNE KARNIMIZ DOYA DOYA BİR ET YER OLDUK ONUDA İÇİMİZE ZEHİR ZIKIM ETMEYİN.

  • ...23 Ocak 2018 20:06

    yerli olsun..milli olsun.. at eti olsun :D bu hale düşürdüler bizleri... yuhlar olsunnnnnnnnn...

  • Noyan23 Ocak 2018 14:55

    Sağlam çıkanların kaliteleri de beş para etmez at eti yiyin daha iyi

  • tarikasan23 Ocak 2018 14:42

    tam bir şerefsizlik etleri alırken sırbistandan ama hastalık çıkınca bosna eti oluyor o etler sırp etidir hastalıklı olması gayet

  • TAVSİYEDİR.VE ASKERİ DENETİMLEDE DESTEKLEYİN23 Ocak 2018 13:39

    SAĞLIK KONUSUNDAKİ DENETİMLERDE GENÇLERİ KULLANIN..KESİNLİKLE UST KURUM YÖNETİMLERİNE FAZLA FIRSAT VERMEYİN

  • enayi23 Ocak 2018 13:31

    sanki Türkiyedeki etlerde hastalık değil bizimki ordan beter :)

  • HAİNLER23 Ocak 2018 13:19

    DEVLET YÖNETİMLERİ ZATEN KENDİ İÇİNDE DENETİM İÇİNDELER AMA BUNLARIN UZANTILARI VE OTORİTE BOŞLUĞUNDAN FAYDALANAN YÖNETİM DIŞI YÖNETİM VE OLUŞUMLARA ODAKLANIN YOKSA DURUMLAR HİÇDE OLUMLU DEĞİL.

  • ANLAMAYAN VAR MI?23 Ocak 2018 13:18

    SİZLER DEVLETLER İLE KAFAYI BOZMUŞSUNUZ.YANLIŞ DEVLET İÇİ UZANTILARA ODAKLANIN .HER BİRİ TERÖR İÇERİKLİ VE ŞUAN DEVREDELER..OTORİTE BOŞLUUNUN YÖNETİMLERİ VE İŞLEVLERİNDELER

  • HAİNLER.DENETİMLERİ HER TÜRLÜ ARTTIRIN23 Ocak 2018 12:55

    RUS ERMENİ RUM DERİN DEVLETİ YÖNETİYOR TÜM TERÖR GÜÇLERİNİ.APTALLAR HEMDE SOÇİDEN.VE HERTÜRLÜ SALDIRIYOR.İNSAN DÜŞMANLARI

  • demirkan 23 Ocak 2018 12:51

    KARALAMA KAMPNYASI. TÜRKİYEDE AT EŞEK ETİNDEN İYDİR HERHALDE. İŞLER BİRAZ RAYINA OTURMAYA BAŞLADI.BİRİLERİ RAHATSIZ OLMAYA BAŞLADI SOMÜRÜCLER.

  • ALÇAKLAR HAİNLER VATANSIZLAR23 Ocak 2018 12:50

    ATATÜRK ÜN BENİ TÜRK DORKTORLARINA EMANET EDİN DEMESİ NEDENDİR?GÖREVLERİNİZİ YAPIN VE DENETİM MEKANIZMASINI KURUN

  • TAHMİN23 Ocak 2018 12:47

    bilinçli ithal edildi.bu konu askeriyedeki durumlar ile eş değerde.akabınde çay larda da var hep ilaçlı.ülkede gıda terörü var ve bu bilinçli olarak operasyon yönetiliyor

  • Ahmet 23 Ocak 2018 12:46

    Yedirin len bu millete her şey müstahak....