BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsaya 452 milyon dolar giriş oldu----

Borsaya 452 milyon dolar giriş oldu

Borsaya 452 milyon dolar giriş oldu
02 Şubat 2017 - 11:45 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin yatırım açısından cazip bir ülke olduğunu söyledi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, piyasalardaki hareketlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Elvan özellikle son birkaç hafta içerisinde yurt dışı yatırımcıların Türkiye'ye yönelik bakış açılarında olumluya doğru bir gidişatın olduğunu belirterek "Yurt dışı yatırımcılar açısından Türkiye halen cazip bir ülke. Özellikle son iki üç haftada 452 milyon dolar seviyesinde borsaya net girişin olduğunu görüyoruz." dedi.

TÜİK'in GSYH revizyonunu değerlendiren Elvan, "Bu milli gelir hesabı Türkiye için bir milattır. Bundan sonraki süreçte elbette, Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) yapmış olduğu bazı değişikliklere yönelik biz de belki revizyona gideceğiz. Ancak bu ölçekte büyük bir değişiklik söz konusu olmayacak bundan sonraki süreçte." dedi.

Şu aşamada bir bütün olarak Orta Vadeli Programı (OVP) revize etmeyi düşünmediklerini söyleyen Bakan "Çünkü OVP'nin sadece makro ekonomik göstergeleri içeren bir yapısı yok. Yapısal reformlarımız var, merkezi yönetim bütçemiz var ve diğer sektörlere yönelik politikalarımız var. Bunları biz yine uygulamaya devam edeceğiz." yorumunu yaptı.

"Anayasa değişikliği Türkiye'nin önünü açacak"

Elvan, "Ben anayasa değişikliğinin gerçekten Türkiye'nin önünü açacağını, 2023 hedeflerimize çok daha rahat ulaşabileceğimize ve Türkiye'nin çok daha dinamik bir süreci yaşayacağına inanıyorum. Şu da konuşuluyor, 'ülkenin üniter yapısına bu zarar verir mi?' Kesinlikle bu, ülkenin üniter yapısına zarar verecek bir durum değildir. Anayasamızdaki temel ilkeler bellidir. Bilakis ülkemizin üniter yapısını daha da güçlendirecektir ve her zaman güçlü hükümetler bu ülkeyi yönetecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Güçlü bir AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin çok şeyler yaptığına, Cumhuriyet'in ilk yıllarından sonra ilk kez büyük ölçekli altyapı yatırımları hamlesinin AK Parti hükümetleri ile başladığına işaret eden Elvan, "Yani güçlü bir hükümetseniz, karar alma süreçleriniz daha hızlı oluyor ve büyük ölçekli yatırımlara çok rahat bir şekilde girebiliyorsunuz." dedi.

Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne hükümetlerin ortalama ömrünün 16 ay olduğuna dikkati çeken Elvan, "Bu 1,5 yıl bile olmayan bu süreçte bir hükümet ne yapabilir? Bakan, başbakan koltuğuna oturur, hazırlıklarını bile 1 yıllık süreçte anca yapabilir. Dolaysıyla bizim son derece istikrarlı, sağlıklı bir yapıda ülkeyi 2023 hedeflerine götürmemiz gerekiyor. " şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanlığı olarak 2035 yılına ilişkin yeni hedefler ortaya koyma yönünde çalışmaları sürdürdüklerini dile getiren Elvan, Türkiye'nin daha güçlü olabilmesi, birliğini beraberliğini daha da güçlendirebilmesi açısından anayasa değişikliğini çok önemsediğini, milletin de bu yönde destek vereceğine inandığını söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)