BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada geri çekilme devam eder mi----

Borsada geri çekilme devam eder mi

Borsada geri çekilme devam eder mi
31 Temmuz 2017 - 07:41 www.finansgundem.com

Dünya yazarı Serhat Gürleyen, küresel borsaların performansını ele aldığı yazısında yeni haftada Borsa İstanbul'un performansı ile ilgili öngörüde bulundu. İşte Gürleyen'in o yazısı:

Haftayı ABD teknoloji hisselerinden başlayarak dünya borsalarına yayılan satışlarla bitirdik. Piyasalardaki satışları yukarı yönlü trendin bozulmasından ziyade teknik bir düzeltme olarak görüyoruz.

Fed’in güvercin taklaları atmaya devam ettiği ve ABD şirketlerinin %75’inin beklentilerden daha iyi kar açıkladığı mevcut konjonktürde hisse senedi piyasalarındaki yükseliş trendinin tersine dönmesi ihtimalini düşük görüyoruz.

Fed toplantısı sonrasında geçen hafta dolar değer kaybederken ABD tahvilleri değer kazandı. FOMC açıklamasında piyasaların sevdiği iki temel mesaj var:

(i) Enflasyonun %2’nin altında kalmasının geçici olmadığının kabul edilmesi;

(ii) Fed’in bilançosunu küçültmeye başlamakta hızlı davranmayacağı.

Piyasalar faiz artırımının Fed’in tahmininden çok daha yavaş olacağını zaten büyük ölçüde fiyatlamıştı. Ancak bilanço küçültme işlemine başlangıcın Eylül ayından sene sonuna doğru kayması yeni bir gelişme.

Fed’in faiz artırım döngüsünün yavaş ve sınırlı olması gelişmekte olan ekonomiler için iyi haber. Büyümesi yavaşlayan ve enflasyon sorunu olmayan gelişmekte olan merkez bankaları (Rusya, Brezilya Güney Afrika, Meksika) bu sayede para politikasını gevşetmeye devam edebilir.

Türkiye Merkez Bankası Fed’in güvercin taklasına rağmen Ocak ayında başladığı sıkı para politikasını sürdürmeyi tercih etti. Güçlü büyüme ve yüksek enflasyon Türkiye’nin Fed’in açtığı fırsat penceresini kullanmasını engelliyor.

Son dönemde Türk lirasının gelişmekte olan ülke paralarına göre zayıf performansı Merkez Bankası’nın para politikasını gevşetmesine izin vermeyen diğer bir neden. Uygulanan sıkı para politikasına rağmen Türk lirasının gelişmekte olan ülke paralarına göre vasat performansı Merkez Bankası’nın beklemeyi tercih etmesinde etkili oluyor.

Yüksek betalı Türkiye hisse senetleri küresel risk iştahındaki düzelmeden payına düşeni almaya devam ediyor. 14-21 Temmuz haftasında hisse senedine 250 milyon dolar, tahvile 1,9 milyar dolar ile Mart 2013’ten beri en güçlü portföy girişi yaşandı. Artan emtia fiyatları dolayısıyla Türkiye’ye ilgi kısmen azalabilir ancak piyasalarda yukarı yönlü trendin devam etmesini bekliyoruz.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)