BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsa yatırımcısı Mayıs'a dikkat!----

Borsa yatırımcısı Mayıs'a dikkat!

Borsa yatırımcısı Mayıs'a dikkat!
29 Nisan 2016 - 11:15 www.finansgundem.com

Uzmanlar küresel borsalarda genel olan ‘Mayısta sat işine bak’ algısının bu sene de yaşanıp yaşanmayacağına dair fikirlerini belirtti

FINANSGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER

Küresel anlamda borsalar Nisan ayının son gününe yönünü bilmez şekilde giriyor. Uzmanlar Mayıs ayındaki genel algının bu yıl yaşanmayabileceğini, borsalarda büyük hareketler görünemeyebileceğine işaret ediyor.

CNBC sitesinde yer alan bir analize göre, genel olarak kabul gören ‘Mayısta sat işine bak’ algısının geçmişe bakıldığında oldukça iyi bir fikir olduğunu ispat ettiği görüldü.

Ancak bazı analistler bu yıl aynı şeyin yaşanmayabileceğine işaret ediyor.

Uzmanlar aynı zamanda Haziran ayında özellikle Wall Street başta olmak üzere piyasaların yine Fed’den faiz beklentisi içine gireceğini ve zor zamanların geleceğine işaret etti.

Diğer yandan Haziran ayı, İngiltere’nin AB’den çıkma referandumu da gerçekleştireceği ay olması nedeniyle de kritik önem taşıyor.

ABD’li finansal danışmanlık şirketi Bespoke’un kurucusu Paul Hickey, “Şu anda borsalar geçen seneki seviyeleriyle aynı durumda ve bu seviyelerin devam edeceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, borsalardaki bu seviyeler devam ettiği sürece, insanların satış ya da alım için harekete geçmesini de beklemiyoruz” dedi.

Bespoke, “Bu durumda genel algı ‘Mayıs’ta tut, Mayıs’ta satma’ya dönüşebilir” diye devam etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)